Nápověda

Ojedinělá Rock'n'Roll party v bohnické léčebně

Syrový experimentální prostor staré Varny v Bohnicích si říká o něco velkého - vyslyšeli jsme výzvu
 
Psychiatrická léčebna Bohnice dává najevo stále větší otevřenost a tendenci k propojování světa vně a uvnitř. Některé nevyužívané budovy léčebny mají navíc náboj, který nemá v Praze obdoby, čímž jsou zajímavé pro mnohé experimentátory a umělce. Mezi takové patří i projekt INI Gallery, který rozjel výstavní prostor Prádelna. Hned v sousedství stojí další pozoruhodná budova, která na své využití teprve čeká. Proslavila se doposud pouze jako dějiště opery Alice Nellis, která se odehrála v rámci Quadrienále.
 
27. září budete mít možnost zažít Varnu ve spojení se sousední Prádelnou jako dějiště karnevalu - takového, který zaútočí na samotné jádro vaší animozity. Vše začne dopoledním workshopem výroby masek s pacienty léčebny, který tematicky navazuje na probíhající výstavu Kamily Ženaté v Prádelně, kterou bude lze navštívit v doprovodu kurátorky.
Následně se v prostoru Varny na Básnické Stage rozpoutá druhé pokračování Festivalu nové kultury LITEROPSYCHOPANK, který připravuje redaktor Proti šedi Luciáš F. Svoboda.
 
Na Rock'n'Roll Stage pak v 19 hodin vypukne hudební show, kterou odpálí odpálí vynikající budějovická kapela The Drain - ryzí špína rock'n'roll glam/garage. Kdo to ustojí, může pak těšit na Esazlesa - emo screamo - tvrdá muzika, která se se ale zaryje hluboko pod kůži. Vrcholem live části večera budou pražské legendy The Gangnails, kteří hrnou nekompromisní rock'n'roll hraničící s punkem.
Mimořádnou událostí bude vystoupení londýnského DJ, který si říká Cousin Benson, a který přijede speciálně kvůli této akci do ČR. Cousin je členem DJ's skupiny BandApart, která patří ke špičce londýnské klubové scény. Jeho produkce je založená na starých bluesových a rock'n'rollových nahrávkách, které osobitým způsobem transformuje a vyzdvihuje jejich syrovou zemitost a neúprosný šlapající rytmus.
Další DJ hvězdou, kterou snad ani není třeba představovat, budou Prague City Rockers
 
Odpolední program začíná v 16 hodin u Varny v Areálu bohnické psychiatrické léčebny workshopem výroby masek  s pacienty léčebny
více info na facebooku