Nápověda

V srpnu bude první ročník akce Noir Film Kokořín

Ve středu 21. srpna bude zahájen první ročník nového filmového festivalu organizovaného filmovými nadšenci, který se věnuje žánru filmu noir. Na hradě Kokořín a v jeho nejbližším okolí budete mít možnost během pěti festivalových dní zhlédnout sbírku klasických filmů, užít si doprovodný program, výlety po Kokořínsku či noční prohlídky hradu a zajímavé hosty.
 
Co je film noir?
Filmem noir se označuje několik stovek filmů, které vznikly ve 40. a 50. letech minulého století převážně v USA. O filmu noir se mluví jako o nejkomplexnějším a nejinteligentnějším hollywoodském žánru. I dnes jsou noirové filmy smysluplnou zábavou – napínavé detektivní zápletky se odehrávají v pulsujícím tempu, příběhům nechybí krásné ženy a osudová láska a zajisté si vás získají i cynická soukromá očka se smyslem pro humor a spravedlnost. Jste-li fanoušky detektivních románů drsné školy amerických autorů – Dashiella Hammetta, Raymonda Chandlera a dalších, neměli byste si koncem srpna nechat ujít možnost vidět kvalitní zpracování těchto literárních předloh.  
 
Film, noční hrad a černé pivo
Dvaadvacet filmových představení řazených do několika tématických sekcí se uskuteční během pěti festivalových dnů ve 4 večerních projekcích na nádvoří hradu, 15 odpoledních v galerii Truhlárna a v sále restaurace Pobuda, 2 speciálních a 1 půlnoční projekce. Jednou ze sekcí budou noirové filmy s Marilyn Monroe a československý noir. Atrakcí pro rodiny s dětmi bude jistě kyvadlová festivalová doprava mezi jednotlivými místy projekcí zajištěná motorovým vláčkem Kokořík. Speciální noční prohlídky hradu a hudební koncerty budou součástí doprovodného programu – o zábavu je tedy postaráno i mimo čas filmových projekcí. V nabídce „noirových“ nápojů nebude chybět černé festivalové pivo.
 
Praktické informace
Festival se koná od středy 21. 8. do neděle 25. 8. 2013 v překrásném prostředí Kokořínska. Ubytování v okolních penzionech, hotelech nebo v autokempu doporučujeme vzhledem k jejich omezené kapacitě zajistit s dostatečným předstihem. Informace o programu, festivalových pasech a jednorázovém vstupném budou postupně zveřejňovány na webových stránkách festivalu www.noirfilmkokorin.cz