Nápověda

Výstava studentů ateliéru Design skla UTB ve Zlíně: NA PUNK

Koncept LEPORELO+a ateliér Design skla Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Vás srdečně zvou na výstavu vybraných ateliérových prací studentů, která bude přístupná všem návštěvníkům Domu umění města Brnav prostorách designshopu LEPORELO+ a to do 12. května 2013.

Vernisáž výstavy se uskuteční v úterý 16. dubna 2013 v 18:00 v prostorách designshopu LEPORELO+ v budově Domě umění města Brna na Malinovského námětí 2.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíněje vysokou školou, která poskytuje širokou nabídku studia humanitních, přírodovědných, technických i uměleckých oborů na šesti fakultách. Jednou z nich je Fakulta multimediálních komunikací, která obsahuje program Výtvarná umění, jejíž součástí je ateliér Design skla. V současné době jsou studijní obory koncipovány dvoustupňově.

Ateliér Design sklaje nejmladším sklářským ateliérem v České republice a na Slovensku (vznikl v roce 2008). Poskytuje dvoustupňové studium, které směřuje studenta k cílenému uměleckému vyjádření na multidisciplinární úrovni. Neklade důraz na české sklářské řemeslné postupy, ale naopak se snaží etablovat svébytný neokonceptuální názor, který je stěžejním bodem celé práce. Součástí studia je podpora významné autorské pozice, jejíž tematické rozpětí a výrazová heterogennost posouvá ateliérovou tvorbu k bohatě strukturovanému světovému sklářství.

Ateliér se snaží své práce kontextualizovat v rámci současného umění. Svým programem se tak snaží vymezit vůči institucionálně etablovaným sklářským ateliérům, které kladou důraz na materiál a řemeslo a nesnaží se vytvářet práce, které by byly tak životaschopné na poli současného umění.

LEPORELO+nabízí milovníkům umění možnost zpestřit si prohlídku výstavy gastronomickým zážitkem v podobě specialit z aktuální sezónní nabídky restaurantu, která se denně obměňuje.Nedílnou součástí projektu je designshop, který prezentuje svým návštěvníkům aktuální český i zahraniční autorský design a zároveň je organizátorem designových událostí včetně výstav nebo workshopů, a kavárna poskytující prostor pro pořádání kulturních akcí menšího rozsahu. Vše ve funkcionalistické budově Domu umění města Brna, pod společným názvem LEPORELO+.

Program výstavy
16. 4. 2013 18:00 h - zahájení výstavy - vernisáž

17. 4. 2013 – 12. 5. 2013
ÚT – NE / 10h – 18h

Vstup na výstavu je volný.

LEPORELO+ Designshop / Café / Restaurant
Dům umění města Brna / Leporelo+ The Brno House of Arts
Malinovského nám. 2, Brno / GPS 49°11'46.541"N, 16°36'52.933"E

Partneři výstavy: DŮM UMĚNÍ MĚSTA BRNA, UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, DESIGN CABINET.CZ, DESIGNEAST.EU, PROTISEDI.CZ, CZECHDESIGN.CZ, Cliche Brünn

www.leporeloplus.cz