Share |

Czech Design Week + Pasta Oner

foto Dereck Hard

Prodejní mezinárodní přehlídka českého designu Czech Design Week rozšiřuje své aktivity. Kromě výstavy v Domě U Minuty na Staroměstském náměstí se stala partnerem sólo výstavy výtvarníka Pasty Onera. Ten chystá rozsáhlou expozici v Galerii Mánes na listopad.
V době hlavního programu Czech Design Week, tedy od 9. do 15. listopadu, bude formou jednoho vstupného přístupný jak Dům U Minuty, tak Galerie Mánes. Ta je rovněž partnerem prodejní přehlídky Czech Design Week. „Pasta Oner je zároveň jedním z kurátorů přehlídky. Díky spolupráci s ním získají diváci možnost zmapovat nejlepší český design a to nejlepší z české výtvarné scény. Výstava Pasty Onera bude jednou z nejvýraznější událostí tohoto podzimu,“ řekl k programu Lukáš Pipek, ředitel a jeden ze spoluzakladatelů Czech Design Week.
Czech Design Week je iniciativou prezentovat původní český design s mezinárodní podporou, proto již spolupracuje s design weeky v zahraničí. Další zajímavostí programu mají být instalace v ulicích Prahy. „Jednáme s městem a doufáme, že nejen letos se podaří představit vybrané designéry přímo v ulicích Prahy. Design by totiž neměl fungovat jen v galeriích či jiných uzavřených prostorách, ale měl by žít vlastním životem ve veřejném prostoru,“ doplnil Pipek.
Prodejní přehlídka má stále otevřené registrace pro designéry. Uzávěrka přihlášek je 15. září. Poté z nich vybere to nejlepší a nejzajímavější kurátorský tým. Do něj byl pro letošní ročník přizván Petr Novague, přední český designér ověnčený několika cenami Red Dot, již zmiňovaný výtvarník Pasta Oner a také ředitelka veletrhů Art Prague a Prague Photo Iva Nesvadbová.
Porota rovněž vybere nejlepší a nejzajímavější instalaci, která získá ocenění. Navíc bude vystavovat na Czech Design Week zcela zdarma.
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.