Nápověda

Rozhovor s Evou Nečasovou, autorkou nezávislé hry pro PC, Mac a iPad Ptačí duch

Eva Nečasová se zabývá designem, fotografií a animací. Aktuálně tuní hru o ptačím duchovi. Coto?
 
Vaše práce jsem našla téměř náhodou díky spolupráci s Labyrintem. Děláte spoustu věcí, jak byste své aktivity shrnula?
S LABem spolupracuji tuším od roku 2008 a to převážně na KomiksFEST!u, kde dělám grafiku. Jinak se živím návrhy webových stránek, aplikací pro mobilní zařízení a her.
Pro radost vytvářím svítící objekty z laminátu Spacelights, animuji (stop motion, počítačová 2D animace) a fotím (celou tvorbou se mi prolíná koncept Alter Ega).
 
Neobvyklá je hra Ptačí duch, co je to zač?
Bude to malá nezávislá hra pro PC, Mac a iPad. Inspirací k ní byl cyklus knih Roberta Holdstocka o lese Mytág. Je o malém klukovi, který se ztratí v lese. Aby našel cestu zpátky, musí osvobodit starý strom, ve kterém se usadil zlý duch. Neobvyklá může být snad proto, že se do ní může zapojit každý. Stačí nám poslat nápad na tvora, tvůrka či nestvůru, která by se mohla ve hře objevit. Když sedne do konceptu, dáme ji tam. O tom přece Holdstockovi knihy jsou -- v lese Mytág ožívají bytosti, které si s sebou někde neseme všichni. Na hře spolupracuji s výtvarnicí Petrou Valouchovou, která vytváří prostředí hry, Tomášem Mahríkem — programátorem, Davidem Valouchem a Dorou Bondy — hudba a zvuk. (upoutávka na hru viz video nad rozhovorem)
 
Proč si mají hrát i dospělí?
Hlavně dospělí by si měli hrát, protože ti to potřebují nejvíc.
 
Vystavujete někde své věci?
Myslím, že tak za 2 roky vytvořím dostatek materiálu, abych mohla někde ukázat Spacelights -- svítící objekty. Ale záleží hlavně na tom, zda najdu vhodný prostor, protože to chci spojit s projekcí.
 
Co děláte proti šedi?
V tiskárně by řekli, že ta nejšedější šedá je složená z modré, červené i žluté...
 

www.designity.cz
www.eva-necasova.cz
www.retro-fotky.cz