Nápověda

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

Jestli nevíte, kam vyrazit o víkendu, podívejte se, co budeme dělat my.
 
Shadowbox - Camo + Krooked
4. 5. 22:00
Roxy
Praha
Májový Shadowbox bude pod taktovkou populární dvojice ze sousedního Rakouska - Camo & Krooked. Line up pro hlavní stage dále doplní členové Shadowbox crew: 2K, Bifidus Aktif, Rudeboy a Pe:Te. V chilloutu se můžete těšit na houseové sety od Swega, 2K, Rudeboye a Pe:Teho. O vizuální stránku celého večera se postará VJ Quark / astraL d:VISION. Klub bude otevřen od 22:00. Do 23:00 budou vstupenky v prodeji za 100 czk, poté za 200 czk.
Více zde.

Joe Robinson (Smokin´Joe)
4.5. 19:30
Akropolis
Praha
Fenomenální kytarista mladé generace, který ve svých 16 letech vyhrál v roce 2008 soutěž „Australia´s Got Talent“ (Austrálie hledá talent). Ve svých 20 letech zvládá styl finger-picking na akustickou kytaru, ale stejně dobře hraje na elektrickou kytaru. Zvládá jak skladby ve stylu Jerry Reeda, Chata Atkinse či Tommyho Emmanuela, tak jazzové standarty a ve svých písničkách se projevuje jako skvělý skladatel a zpěvák. Stejně dobře se však orientuje v klasické hudbě, proto je součástí repertoáru i W. A. Mozart. Vše však interpretuje po svém. Ve všech stylech skládá i vlastní hudbu. Prakticky neexistuje na světě v jeho věku kytarista, který by ovládal tolik žánrů na vrcholné úrovni jako právě Joe Robinson. Koncertuje po celém světě a jeho koncerty jsou na všech kontinentech beznadějně vyprodané. Má přezdívku Smokin´Joe.
Více zde.

Pražský Majáles 2012
4.5. 12:00
Stromovka
Praha
8. ročník největších oslav jara pokračuje v kurzu nastaveném minulý rok. Ještě větší majálesový průvod, větší a atraktivnější zóny jednotlivých škol, pódium pro studentské kapely, hned několik jarmarků a atrakcí. Majálesový program se dělí na 2 základní části - širší program oslav, který sdružuje několik studentských akcí a je zaměřen především na nemainstremové a umělecké studentské aktivity a hlavní den oslav, což je vyvrcholení akce v podobě majálesovýho průvodu a  open-air festivalu.
Více zde.

Seznamte se s Tarotem
04.05. 19:00
Divadlo Kampa
Praha
Na dvouhodinovém setkání sdozvíte něco o tom, co je Tarot, jak funguje a v čem nám může prospět. Přiblížíte si, co všechno obsahuje sada sedmdesáti osmi karet, projdete se cestou velkých arkán, porozprávíte o rituálech, způsobech výkladů, kartářské etice a čtyřech živlech v Tarotu.
Více zde.

Jan Burian - křest CD "Jak zestárnout"
4. 5. 19:00
Jazz Dock
Praha
Známý písničkář pokřtí své nové album, které vznikalo v produkci Jiřího Buriana (známého např. z projektu Republic Of Two). Mezi hosty při nahrávání alba byli pravidelní spolupracovníci Mikoláš Růžička (Republic of Two) a Jan Janečka (Luno) a také trumpetista Karel Pičman a dětský sbor Coro Piccolo. Je to v pořadí třinácté album Jana Buriana. Obsahuje pět velmi osobních textů, sedm příběhů a jednu moralitku. Osobní texty odrážejí autorův současný stav mysli, příběhy mají především bavit a překvapovat.
Více zde.
 
Electronic Beats
5.5.
Divadlo Archa
Praha
Mike Skinner jako DJ, Grimes, Whitest Boy Alive... pozor, už je vyprodáno.
One Night - Cubik
5.5. 22:00
Roxy
Praha
Po One Night! s Robertem Babiczem je tu další vydání pravidelné klubové noci ROXY a Radia 1. Stejně jako v lednu, únoru a březnu bude i dubnový "special guest" z domácích luhů a hájů, když se po boku rezidentních DJs Dana Cooleyho a Josefa Sedloně tentokrát představí zkušený DJ a producent Cubik. Line up dále doplní TinTin, který zahraje v chill outu a VJem večera bude rezident One Night! Pexi.
Více zde.

Hooverphonic with Orchestra
5.5.
Lucerna
Praha
Hooverphonic dostali za aktuální album With Orchestra platinovou desku. Stalo se tak v sobotu 28. dubna a sice za prodeje v Belgii, odkud pochází.Večer první květnové Conference otevře česká skupina Lanugo zpěvačky Markéty Foukalové. Na české hudební scéně se tento projekt pohybuje už šestým rokem, zatím vydal dvě desky, poslední na závěr loňského roku.
Více zde

Taneční horečka s romsko&balkánskou kapelou Trio Romano
5.5. 20:30
Café V lese
Praha
Kapela, která při minulém vystupování V Lese nadchla jeho publikum se vrací. Tancování až do rána na nefalšovanou romskou muziku!
Více zde.

Zombie Walk Prague
5.5. 14:30
park Kampa
Praha
Milostpán zombie Kárl der Vierte, bedlivě dohlížející na přípravy letošního Walku z plakátu, na blížící se vejšlap zatím přeje počasí, o kterém se nám doposud ani nesnědlo. Potkáme se v parku na Kampě, kde na vás budou čekat naše sličné zombie hostesty a odbavíme registrační pásky důležité pro přesné napočítání stádečka - nezapomeňte stahovat a tisknout stručný registrační Formulář, ušetříte si zbytečné dvojí vyčkávání na pásku. Pokud chcete pořádně přihustit atmosféru letošního pochodu a nechat se sežrat (více o sežrání zde), doražte prosím na Kampu už na 14. hodinu - na místě vám dozdáme identifikační symboly obětí a vysvětlíme detaily.
Více zde

Live and Together!
5.5. 21:00
Jazz Republic
Praha
Rozum, cit a technika v dokonalé souhře... Ojedinělá série koncertů špičkových hráčů české jazzové scény je zaměřena na osobitou interpretaci slavných jazzových standardů. Dává vyniknout improvizačním schopnostem hudebníků i jejich technické virtuozitě. Na pódiu Jazz Republic se setkají: kytaristé Roman Pokorný a Adam Tvrdý, kontrabasista Vít Švec a bubeník Jaromír Helešic.
Více zde
 
Úplňková tančírna
6.5.
Spirituála
Údolní 2012, Praha 4
Pravidelně jednou měsíčně za úplňku se otevře  tančírna a s ní prostor nabízející možnost tančit, meditovat nebo prostě jen být s ostatními. Vše v rytmu ethno, world music, latino, funky aj. Koktejl hudby míchá Úplňkový DJ Carlos vždy speciálně pro danou noc.
Více zde.

Komentovaná prohlídka výstavy Rembrandt & Co.
6. 5. 14:30
Šternberský palác
Praha
Výstava Rembrandt & Co. představí na půdě Národní galerie v Praze přes 120 obrazů zlatého věku holandského malířství ze 17. století, včetně více než 70ti nově zrestaurovaných, vystavených či objevených děl ze sbírek NG. Kromě toho se představí 12 zapůjčených děl z galerií jako Rijksmuseum Amsterdam, Amsterdam Museum, Staatliche Museen Berlin, Szépmüvészeti Múzeum Budapest, sbírky Lobkowicz a řady dalších.
Více zde.

Cvokařské muzeum
6.5.
Alej Johanky z Rožmitálu č.p. 74
Rožmitál pod Třemšínem
Jediné muzeum v ČR a možná i v Evropě či dokonce ve světě věnované zaniklému řemeslu cvokařskému. Muzeum najdete v Aleji Johanky ve Starém Rožmitálu, městské části Rožmitálu pod Třemšínem, okres Příbram. Otevřeno denně mimo zimní měsíce od slušné hodiny ranní do soumraku.
Více zde.