Share |

Zvířata a jejich lidi: Mirda a Radek

foto archiv Radka (snímek Dagmar Schwelle, Berlín, http://www.dagmarschwelle.com)

Nová anketa! Kočky, psi, lvi a jejich lidi - jak se potkali a co spolu zažili? Starring pudl Mirda a Radek (DALŠÍ FOTKY ZDE).
Jak jste se dali dohromady?
Velkej pudl byl vždycky můj sen. Mají skvělou povahu, jsou inteligentní, při správném přístupu naprosto bezproblémově ovladatelní, jsou atletičtí, milují pohyb, dlouhé procházky, túry, hry, jsou nesmírně společenští. A nelínají. Pro single člověka ideální parťák. Vybral jsem si špičkovou chovatelskou stanici Bajgastop, chtěl jsem klidnou hnědou fenu. Mám hodně energickýho černýho psa.
Jak přišel ke svému jménu?
Většina pudlařů jim dává "vznešený" jména - Dior, Armani, Bentley, Von Tohle, Von Tamto. Chtěl jsem, aby měl běžný, hezký, přívětivý jméno. Tak je to Mirda.
Co jsi od něho nečekal?
Že bude až tak skvělej pes a že tak srosteme. A taky, jakou míru pozornosti a množství reakcí bude vyvolávat kamkoliv přijdeme.
Co jste spolu prožili nejzásadnějšího?
Letecký den na Žofíně. Loni v únoru, když mu bylo sotva půl roku, to rozpálil na zahradě Žofína a protože je skvělej skokan, tak ta nízká zídka, která je tam u chodníčku směrem ke Smíchovu, ho nezastavila. Vzal to rovnou z těch 5-6 metrů do Vltavy. Za 2 vteřiny z něho nad hladinou koukal jenom culíček. Koukal jsem jak opařenej, ale za pár vteřin už jsem lezl po nějakým drátu dolů z tý zdi a hupsnul do vody pro něho. Naštěstí je chytrej a zůstal klidně šlapat vodu a počkal, až pro něho slezu, aniž by ve stresu plaval do otevřený řeky do silnýho proudu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.