Share |

Zrcadlo a maskáč s komentářem

foto pořadatel akce

Na poslední komentované prohlídce v rámci výstavy Glassplus à la Borges aneb Zrcadlo a maskáč, jež potrvá do 2. 2. 2016, vám Pasta Oner, Martin Krajc a Richard Štipl s Josefem Zlamalem přiblíží své díla.

Pasta Oner platí za jednoho z nejvýraznějších představitelů současné české umělecké scény. Intenzivně profiluje v mezích klasických nezávislých i veřejných galerijních provozů, ve kterých snoubí a zároveň i překračuje klasické žánrové kategorie pop artu a cartoon estetiky.

Výrazný uvolněný rukopis, Martina Krajce (1984) se projevil již při studiích v ateliéru Michaela Rittsteina na pražské Akademii výtvarných umění. Díky vítězství v soutěži Seat Art Emoción absolvoval půlroční stáž na Facultad de Bellas Artes de Universidad Complutense v Madridu, kde na sebe nechal působit sílu děl tamních malířů, jako jsou Diego Velázquez či Francisco Goya.

Tvorba malíře a sochaře Richarda Štipla se vyznačuje silným emotivním nábojem. Štipl pracuje jako jeden z mála současných autorů s odkazem klasického evropského sochařství, který dále rozvíjí. „Moje autoportréty můžete chápat jako soudobou výpověď o vypjatosti lidské existence,“ říká autor, zastoupený v mnoha významných soukromých i veřejných sbírkách.

Malíř a kreslíř Josef Zlamal dlouhodobě rozvíjí klasický středověký odkaz, jeho kresby jsou plné citací a metafor. V průběhu let Zlamal rozvinul jedinečnou techniku práce s tuží na ručním papíře. Jeho kresby nevznikají spontánně, naopak je provází dlouhodobý proces vrstvení. 

Těšíme se na vás v úterý 2. 2. 2016 v DSC Gallery.
/FB EVENT/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.