Share |

Znovu z první řady z Liars

foto: Džyntáre & Kubii

Po třech letech Liars vydali nový album. Po třech letech ho znovu přivezli představit do Prahy. Všechno ostatní se ale od tý změnilo. Částečně se to dalo čekat. Žádný dvě alba Liars nebyly stejný. Nynější změna je nicméně ještě patrnější. Angus Andrew po natočení tanečního Mess v Liars totiž autorsky osiřel. A i když byste to do něj neřekli, bude Angus citlivá duše. Vzniklo melancholický album, který odráží rozpad tvůrčího dua, ale nejspíš taky kdysi hlubokýho vzájemnýho vztahu s Aaronem Hemphillem. Album plný recyklovanejch samplů, který možná měly bejt dalším společným albem, který už nikdy nevzniklo. Změnily se i kulisy a menší prostor smíchovskýho Underdogs' (2014 Liars hostilo Roxy) přidal zážitku na bezprostřednosti. 
 
Sílu a vážnost situace jde vytušit i z Angusovy interpretace přebalu nový desky TFCF (akronym pro Theme From Crying Fountain), kde sám sedí v dámskejch svatebních šatech, protože se podle svejch slov po odchodu Hemplina cejtil jako nevěsta, kterou nechá ženich u oltáře. V nevěstím vystoupil v pondělí i v klubu, kterej si obhospodařuje parta, která stojí za Creepy Teepee. Tísnivou atmosféru alba ale Liars záměrně potlačili a novejm skladbám dali skočnější kabát nebo se rovnou soustředili na starší kousky s párty potenciálem. V podstatě bez zbytečný prodlevy se přední řady rozskákaly. Pomyslnej vrchol vytvořil zhruba v polovině koncertu track Mess on the Mission. Tanečnější polohy Liars zkrátka jdou a především v koncertním punkovým zabarvení. 

Pevně doufáme, že Angusova sólo dráha (i když je to s přihlídnutím k tomu, že Liars jsou de facto kapela zavádějící) neomrzí. Album nezní nedopečeně a koncertování neztratilo nic z drajvu, kterej mělo tehdy v Roxy. My přijdem zase. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.