Share |

Znáte zábavné programovací kurzy pro děti makeITtoday?

foto: makeITtoday

Máte doma dalšího Marka Zuckerberga? Ať už ano nebo ne, programování je pro dnešní děti velmi zajímavou i užitečnou dovedností. Autorky startupu makeITtoday jsou stejného názoru, a proto otvírají pro právě započatý školní rok kurzy programování pro děti. Vystupte ze stereotypů jako je fotbal nebo keramika a přihlaste vaše dítě na kurz, který zábavnou formou rozvíjí nejen jeho kreativitu, ale podporuje i přirozenou zvídavost, schopnost argumentovat či spolupracovat.
 
Na pražské Letné se začátkem nového školního roku otevírají kurzy programování pro děti v rámci projektu makeITtoday. Probíhat budou v šestnáctitýdenních cyklech vždy jednou týdně. Děti se v nich naučí programovat v jenom z nejpopulárnějších a nejrozšířenějších programovacích jazyků pro děti, kterým je Scratch. Jedná se o programovací jazyk, který vyvinuli před více než deseti lety na americké univerzitě MIT (Massachusetts Institute of Technology) tak, aby byl snadno naučitelný i pro nejmenší.
 
Kromě programování se děti v kurzech naučí prezentovat své projekty ostatním, diskutovat o nich a pracovat v malých týmech. Zdaleka nejde jen o to připravit děti na uplatnění v technologických firmách, ale dát jim základ pro budoucí výzvy skrz informatické myšlení,“ říká spoluzakladatelka makeITtoday Klára Štouračová.
 
Kurzy budou probíhat jak v českém jazyce, tak i v angličtině. Prvním programovacím jazykem bude Scratch, v dalších semestrech budou pro děti otevřeny další lekce. Plynule budou moci přejít na lekce programovacího jazyka Python, dále HTML, tedy jazyka používaného pro tvorbu webových stránek a dalších. Toto je však pouze začátek, do budoucna mají makeITtoday v plánu vytvořit první český technologický hub pro děti.
 
V dnešní době je samozřejmostí, že děti ovládají moderní technologie. Častokrát lépe než jejich rodiče. Pasivní konzumace ale do budoucna nebude stačit na to, aby se realizovaly v oborech, které třeba ještě ani neexistují. Chceme učit děti tvořit-programovat, aby mohly plně využít potenciál dnešní doby a samy si jednou vybrat v jakém oboru a prostředí budou chtít pracovat a znalosti uplatnit,“ říká Silvie Zeman, zakladatelka makeITtoday.

 
O makeITtoday
makeITtoday je srdcový projekt Silvie Zeman a Kláry Štouračové. Samy studovaly ve čtyřech různých zemích, což jim poskytlo rozhled v tom, jak by vzdělávání mělo vypadat a co v současném školství chybí, proto se rozhodly otevřít kurzy programování pro děti. Zábavnou a interaktivní formou učí děti programovat v jazyce Scratch, což je jeden z nejpopulárnějších a nejrozšířenějších programovacích jazyků pro děti. Na kurzech se děti učí nejenom programovat, velký důraz se klade na podpoření přirozené zvědavosti u dětí, sdílení, prezentaci projektů, argumentaci, spolupráci a rozvoj důležitých dovedností.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.