Share |

Znáte Kocoura Vavřince?

Tak to by vás mohla zajímat aktuální kampaň, která se rozeběhla na hithit.
Letos je tomu padesát let, kdy Kocour Vavřinec poprvé spatřil světlo světa. Bylo to v roce 1967 v časopisu Mateřídouška a k letošním kulatinám se mu jeho příznivci rozhodli věnovat hudební album.
 
S příběhy Vavřince a jeho kamarádů (psí holčička Otylka, kozlík Spytihněv a prasátko Mojmír) vyrostlo několik generací dětí. Jeho duchovním otcem je Zdeněk K. Slabý, který zase nebude nijak neznámý milovníkům alternativní hudby. Jako publicista a muzikolog dodnes pravidelně přispívá do magazínů HIS Voice nebo UNI a vydal například legendární knihu o historii jazzu a o jazzových hudebnících Hudba černá a bílá. Taky stojí za pořadem Svět jiné hudby, který vysílá Český rozhlas na stanici Vltava a spolu se synem Petrem (je ke slyšení je každé pondělí od 22:30 a posléze v audioarchivu ČRo) je autorem dvou obsáhlých dílů stejnojmenného lexikonu. A právě díky tomu vznikl nápad tyto světy propojit a věnovat Vavřincovi album "jiné hudby".
 
 
Vavřincovi složili k narozeninám skladbu známé tváře české alternativy a undergroundu: BBP – podzemní orchestr, Dřevěné pytlí v jutových uhlích, Julo Fujak, Jaroslav Kořán, Michal Kořán, Květy, Limbo, Noch Fanfrnoch, Josef Ostřanský, Ivan Palacký, Pavel Richter, Romanovská / Tichý / Hrubý, Petr Komár Soudek, Tvrdý / Hmyzák / Jindrák, Vrba a Federsel, Miroslav Wanek a Jakub Čermák, Zuby nehty (Marka a Pavla) a přátelé (Kryštof a Fumas).

Mastering alba si vezme na starost mistr zvuku Ondřej Ježek, grafického zpracování se ujme Michal Kořán. CD vyjde na podzim u labelu Polí5.
Když se peníze vyberou, chystá se na říjen spektakulární křest alba. Proběhne v druhé polovině měsíce ve Studiu Paměť v centru Prahy a vystoupí minimálně tří výše uvedených autorů – to v závislosti na vybraném objemu peněz. 
 
A co můžete dostat za odměnu? Kromě alba na různé způsoby se v kampani nabízí zajímavé limitované literární, hudební a literárně-hudební balíčky – knížky Z. K. Slabého (jak dětské, tak nedětské), cédéčka od Polí5, slevové kartičky do Rekomanda, nebo setkání se Z. K. Slabým nad sklenkou vína.
 
Hithit: https://www.hithit.com/cs/project/3489/jina-hudba-pro-kocoura-vavrince
Facebook: https://www.facebook.com/KocourVavrinecAjehoPratele/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.