Share |

Zlatá palma, Zlatý medvěd a Zlatý lev poprvé v ČR na jednom filmovém festivalu

foto: www.filmeurope.cz / Požár na moři

Be2Can, přehlídka prvotřídních festivalových snímků z Berlinále, Benátek a Cannes, se letos ponese ve znamení šťastné trojky: třetí ročník uvede všechny tři vítězné festivalové filmy.

 

3. ročník Be2Can proběhne od 6. – 12. října v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Olomouci, Ostravě a Zlíně. Diváci budou mít jedinečnou příležitost vidět pohromadě všechny vítězné filmy „velké festivalové trojky“. Na programu bude česká premiéra aktuálního držitele Zlaté palmy z Cannes, snímku Já, Daniel Blake a vítěze Zlatého lva z loňských Benátek Zdaleka. Ke zhlédnutí bude i vítěz Zlatého medvěda z Berlinále Fuocoammare: Požár na moři. Číslovka tři se proto také stala hlavním grafickým motivem  vizuální identity letošního ročníku festivalu.

 

Organizátorem Be2Can je Film Europe Media Company, která v programu přehlídky uvede v distribuční předpremiéře své pečlivě vybrané festivalové tituly. Poprvé se na přehlídce objeví také filmy od tří dalších významných distribučních společností Artcam, Aerofilms a CinemArt. Celkově bude v rámci festivalového programu k vidění 15 filmů, z toho 11 exkluzivních českých festivalových premiér. Uváděné snímky získaly celkem 8 významných cen z Benátek, Berlinále a Cannes. Diváci se mohou těšit na odborné úvody a doprovodný program včetně přednášek a diskuzí ve festivalovém centru pražského kina Lucerna.

 

Neomezujeme se na pouhé „uvádění“, ale naším cílem je kritická selekce a diskuze nejen o filmech samotných, ale i o festivalech, jejich dramaturgii, politice a cenách. Be2Can funguje zároveň jako filmová přehlídka, kritická platforma a diskusní fórum,” komentují přehlídku dramaturgové Be2Can Vít Schmarc a Aleš Stuchlý.
 

Be2Can 3 slibuje letos silné podzimní echo toho nejlepšího, co poslední měsíce na festivalové scéně přinesly. Kompletní program bude uveřejněn začátkem září.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.