Share |

ZK dressing v Belgii

Jak vypadal mezinárodní festival módy v Charleroi.
ZK dressing - Vide ton sac!

Zuzana Kubíčková zastupovala Českou republiku na mezinárodním festivalu módy Vide ton sac!
 
VIDE TON SAC!
 
Mladý festival módy v belgickém městě Charleroi, nedaleko Bruselu se v říjnu 2011 uskutečnil již potřetí. Velká změna oproti předešlým ročníkům byla mezinárodní účast. Organizátoři, v čele s Aline Decat, oslovili tentokrát několik mladých módních designérů působících v evropských metropolích.
 
Mezi pozvanými návrháři byla i Zuzana Kubíčková, kerá prezentovala svou novou kolekci na jaro léto 2012 vytvořenou společně s Olo pod značkou ZK dressing.
 
Mezi dalšími designéry byli Lako Bukla z Gruzie, Damien Fredriksen Ravn z Norska, Claudia Tacchella z Itálie, Hayley Lai z Velké Británie, Shaghayegh Zavoshi z Německa, Yuli Yuferev z Izraele, Josefin Strid ze Švédska a Fayssal El Malak z Kanady.
 
Belgičtí designéři byli reprezentováni Celine Lellouche a Samuelem Dronetem, který jako jediný představil pánskou kolekci.
 
Festival Vide ton sac! má velkou podporu od města. Organizátoři během roku sledují nastupující mladé designéry a na jaře začínají oslovovat ty, kteří je zaujali svou prací a zvou je na společné setkání.
 
Jak pro návštěvníky, tak pro samotné designéry je to osvěžující a inspirativní festival, kde se potkávají velmi různorodé přístupy k módě. Přijemné bylo zejména to, jak se o návrháře starali. Výstava byla velmi citlivě a jednoduše umístěna v jednom ze sálů Palais des Beaux-Arts. Město samotné však jako módní nepůsobí, je to spíše průmyslová oblast.
 
Projekt má dobře vybudovanou základnu a do budoucna by mohl vejít více do povědomí širší odborné i laické veřejnosti. Přejme mu jen to nejlepší, nadšené organizátory a zejména přízeň a podporu města, bez které by se uskutečnit nemohl.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.