Share |

Žižkovská Noc 2018 vypukne předposlední týden v březnu

foto: pořadatel akce

Blíží se nejdelší noc, jaká může před přechodem na letní čas nastat. Poprvé po celé tři dny a noci bude Žižkovská Noc vstupovat do hospod, klubů a divadel na Žižkově i v blízkých Holešovicích a Vinohradech. Bohatý program pojme  tuzemské a zahraniční hudebníky, progresivní divadlo i současnou literaturu.
 
Sedm let stačilo, aby se Žižkovská Noc stala nedílnou součástí pražského kulturního dění i událostí mezinárodního významu. Vybízí totiž tuzemské i zahraniční návštěvníky k tomu zažít Prahu jinak, než jak to stojí v turistických průvodcích. Rozmanité hudební, literární i divadelní poklady budou už týden před Velkým Pátkem vydávat kluby na Žižkově, v Holešovicích i Vinohradech.
FACEBOOK:
Celofestivalový event https://www.facebook.com/events/1279930892127709/
Více z divadla https://www.facebook.com/events/2050065675228193/

 
Hudba
Žižkovská Noc je festival s největším počtem kapel. Prago Union, Zrní nebo Vypsaná Fixa tudíž jsou příslovečnou třešničkou na dortu a zároveň špičkou ledovce. O Žižkovské Noci se obecenstvu a také alternativě, elektronice, folku, hardcoru, hiphopu, metalu nebo punku otevřou desítky kurátorovaných žánrových scén. Půjde o velké kluby (Cross, Storm, Palác Akropolis), speciální prostory (žižkovské Atrium, Café Vítkov) i desítky sklepů ne větších než obývák. Časopis Full Moon zaštítí svým kurátorstvím hned tři večery v čele s britským producentem Samuelem Kerridgem nebo koncepčním programem ženských umělkyň Superhrdinky. O tom, že dramaturgie i jako celek bude opravdu hrát všemi barvami duhy, svědčí už ohlášená jména. Účast přislíbili písničkář Jiří Dědeček, rozjetá rocková bohéma (Hentai Corporation), trio Monika Načeva - Tentato - DJ Five, electroswingová senzace Mydy Rabicad i raper Vec.
 
Divadlo
Status kulturní události otevřené všem uměleckým formám dodají divadelní představení a literární dýchánky. Na poli scénického umění se k čím dál děsivější ostrovní současnosti vyjádří performeři z British Intervention nebo Brexit odrážejí představení (F.E.A.R.). Co do skepse jim jejich varšavští protějšci ze souboru Teatr Bestemmia nezůstanou nic dlužni. V představení The Waiting Room kritizují praxi pojímat potrat jako politikum.
 
Literatura
Duch doby vymknuté z kolene bude prostupovat také blokem slam poetry. Recitovat své řádky přijdou například Dr. Filipitch, Mango, Tukan a nováčci z platformy Cross Slamu. Dojde i na exkluzivní literární premiéry. Ivo Pospíšil bude předčítat ze své budoucí audioknihy Příliš pozdě zemřít mladý, která je už teď beznadějně vyprodaná. O úryvky z kultovní sbírky historek z pražského polosvěta (Nuselskej punk) se podělí také jeho autor říkající si Zelená sketa (Green Scum). Kromě nich svoji sbírku básní Hory jsou daleko, ale my jsme tady představí debutant Dominik Zezula.
 
22. - 24. března 2018
Žižkov a přilehlé okolí
500,- / 3 dny, 250,- / 1 den
/web/
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.