Share |

ZIMMARKT aneb Zimní trhy posousedsku

 
Poslední adventní neděli 20. prosince proběhne od 14 do 17 hod. na Malém náměstí letošní třetí sousedské setkání projektu Zaber Hradec! Zároveň se jedná o druhý ročník tzv. Zimmarktu, tedy sousedského marketu zaměřeného jak na mladé nadějné lokální tvůrce, tak především na přátelskou a ojedinělou vánoční atmosféru vonící domácím cukrovím i nadšením pro věc. Součástí adventního odpoledne bude také živá hudba, pohádka a promítání animovaných filmů.
V Hradci Králové mají velké vánoční trhy svou vybudovanou tradici, ale co takhle trhy menšího, spíše sousedského charakteru, kde nejde jen o prodej, mačkanici a zlatavé jmelí v každém druhém stánku? „Právě pro ty, kteří v čase předvánočním hledají víc než shon setkání s přáteli, jsme v loňském roce vymysleli tzv. Zimmarkt, vánoční trhy podle našich představ“, říká koordinátorka projektu Natálie Barcalová. První ročník se odehrál pod budovou Studijní a vědecké knihovny. Letošní Zimmarkt se koná v neděli 20. prosince pod širým nebem a pod stromy s hvězdami na Malém náměstí. Od 14 do 17 hodin se u kašny můžete setkat nejen se stánky s originálními a nápaditými výrobky, ale ochutnat i domácí cukroví, báječné nápoje z pouličního stánku Café Na kole či jemné palačinky z Férové palačinkárny. Kolemjdoucí, kolemjedoucí a návštěvníky akce jistě upoutá i program, jehož součástí je pouliční megafonový koncert kapely DVA, pohádka pro celou rodinu a venkovní promítání krátkých animovaných filmů, které proběhne přímo na Malém náměstí hned, jak se setmí. 
Aby to nebylo jen o návštěvě a anonymním procházení a poposedávání, rádi bychom vás do našeho Zimmarktu zapojili! Přineste i vy ochutnat malou ukázku vanilkových rohlíčků, vosích hnízd, lineckých koleček a perníčků! Můžete porovnávat recepty s ostatními „pekaři“ nebo prostě jen udělat radost těm, co jim pro plné práce s tvorbou dárků na cukroví nezbyl již čas. Sousedská setkání Zaber Hradec! jsou právě o tom jak „oživit“ město, vnést dění do míst, kudy lidé běžně jen bezmyšlenkovitě procházejí a v neposlední řadě pak dát prostor aktivním a nápaditým skupinám i jedincům, kterých je v Hradci Králové jistě dost.
Cílem projektu Zaber Hradec není akci organizovat, ale koordinovat a poskytovat podmínky pro tvůrčí aktivity, a tím přispět k boření mýtu, že v Hradci se nic neděje. Chceme dosáhnout toho, aby se Hradec Králové mohl prezentovat kreativním potenciálem svých občanů.
pořadatel: kontrapunkt, z. s.
Bratří Čapků 875, 500 03 Hradec Králové
kontaktní osoby: Martina Erbsová, předsedkyně spolku
Natálie Barcalová, koordinátorka projektu
www.zaberhradec.czinfo@zaberhradec.cz, tel: 775 618 414


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.