Share |

Zažijte Mořevkomoře: slavnosti Bretaně na Smíchovské náplavce

foto: pořadatel akce

Pohodovou přímořskou atmosféru francouzské Bretaně si budete moci vychutnat 26. a 27. května na Lodi Tajemství na festivalu Mořevkomoře. Čeká na vás cidre, palačinky a hlavně skvělé koncerty francouzských i českých kapel, na kterých se bude pořádně tančit.
 
"Na festival Mořevkomoře, který pořádáme v této podobě již po třetí, zveme všechny milovníky hudby, tance, setkávání, popíjení, všechny frankofily i ty, co si oblíbili balfolk," říká o festivalu Kateřina Beňová, taneční lektorka a organizátorka pravidelných balfolkových akcí #si_zatancovat.
 
Řadu koncertů zahájí již v pátek 26. 5. večer francouzská skupina Ossian. Na jejich neotřelé moderní zpracování bretonské hudby s prvky jazzu, funky a klasiky naváže v sobotu odpoledne svěží duo Barbora Ciprová & Martin Vejvoda a diatonicko-houslový Yanyk.
Na sobotní večer připadá hlavní festivalový večírek. Skupina Ossian se spojí s českou elektrofolkovou kapelou ba.fnu a svérázným šansoniérem Mr. Fruits a rozproudí party na Lodi vlnobitím bretonských rytmů.
 
"Stejně jako na všech balfolkových akcích si právě na festivalu Mořevkomoře užijete živá vystoupení špičkových kapel. Máme radost, že se nám letos opět podařilo pozvat opravdu osobité hudebníky," dodává za festival hlavní organizátorka Eva Dryjová.
 
Program sla(v)ností nezapomíná ani na nejmenší tanečníky. V rámci spolupráce s festivalem Ratolest Fest – nejlepší den pro rodinu u řeky - se v sobotu od 10.00 mohou děti se svými rodiči zúčastnit tanečně-tvořivé dílny na Smíchovské náplavce
 
Těšit se můžete na skvělou náladu podpořenou večerním vychlazeným cidrem a palačinkami. Festival Mořevkomoře vás naladí na léto.
 
/VSTUPENKY/

Program
pátek 19.00 / koncert / Ossian / Bára Ciprová & Martin Vejvoda
sobota 10.00 / celodenní taneční pididílna pro rodiče & děti v rámci Ratolest Fest
sobota 16.00 / tancovačka / Yanyk / Bára Ciprová & Martin Vejvoda
sobota 19.00 / mejdan /Ossian / Mr. Fruits / ba.fnu


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.