Share |

Závod série Mistrovství světa ve skateboardingu bude opět hostit Grand Prix Beroun

foto: pořadatel akce

Sedmý ročník Grand Prix Beroun se nezadržitelně blíží. V sobotu 25. června bude berounský skatepark znovu hostit závod Světového poháru ve skateboardingu, který je po Paříži jedinou zastávkou ve střední Evropě. Závodu se kromě kompletní česko-slovenské špičky zúčastní i mnoho vítězů dalších závodů SP. Celodenní kulturní program pak zakončí večerní koncert špičky české hiphopové scény z labelu BIGG BOSS pod vedením Vladimira 518. /FB EVENT/
 
Na letošní sedmý ročník Grand Prix Beroun, který jako jediný ze dvou středoevropských zastávek hostí druhým rokem závod světového poháru, se sjedou kromě české a slovenské špičky i jezdci z více než dvaceti zemí světa. Mezi hlavní česko-slovenské hvězdy budou patřit kormě organizátora Tomáše Vintra i pravidelní účastníci světových a evropských závodů Maxim Habanec, Martin Pek a Rišo Tury, který nedávno ovládl prestižní závod Amsterdam Open 2016 a nastavil tak laťku pro letošní ročník zase o něco výš.
 
Ze zbytku světa si to do středních Čech namíří zvučná jména, aby se poprali o body do světového poháru a zopakovali si fantastickou atmosféru z minulých let, kterou areál Grand Prix Beroun nabízí. To ostatně potvrzuje již přislíbená účast světových jezdců – loňský vítěz Christoph Radtke, Alex Mizurov, Dave Bachinsky, evropská star Maxim Kruglov a brazilská stálice Luiz Neto.
 
Jezdci se poperou o celkový prize pool v hodnotě 300.000 Kč a soutěžit se bude v těchto kategoriích:
PRO (sponzorovaní a starší 16 let) / AM/Open (otevřená kvalifikace a závod pro veřejnost) / GIRLS (všechny dívky)  
Samozřejmostí je i divácky nejatraktivnější disciplína BEST TRICK (pro všechny)
 
Nedílnou součástí celého dne je doprovodný program, který nabídne divákům všech kategorií spoustu zajímavého vyžití. Budete mít možnost otestovat výrobky světových (nejen) skateboardových značek. Po celý den budou v areálu hrát Jägermeister DJs a k vidění bude i mnoho možností kulturního vyžití.
 
Večer se diváci mohou těšit na hudební festival, který i letos představí špičku českého hip hopu. Po skončení závodu se na akci představí tváře labelu BIGG BOSS ve složení – Vladimir 518, James Cole, Refew a Mike T.
 
Vstup na akci bude letos poprvé zpoplatněn. Ptáte se proč?

Celých minulých šest let jsem se snažil dělat akci hlavně pro lidi, bohužel loňský ročník ukázal, že s rostoucí návštěvností je potřeba přijmout větší bezpečnostní opatření, abychom se vyhnuli problémům a zajistili pro všechny návštěvníky plynulý a bezpečný chod akce. Proto jsme letos zvolili vstupné na akci alespoň symbolických 50kč, abychom odradili ty, kteří chtějí akci spíše škodit, než se podívat na skateboarding světové úrovně. Vstupné pro lidi, kteří na akci dorazí do 12 hodin, zůstává i nadále zdarma. Zároveň bude samozřejmě možné spoustu vstupů vyhrát v doprovodných soutěžích.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.