Share |

Začíná Slavonice Fest, pojďte na hudbu i filmy

Malebné renesanční Slavonice hlásí týden před festivalem vyprodané ubytovací kapacity. Ti, kteří si chtějí užít filmy, koncerty a všechno, co festival nabízí, se akreditovali letos s velkým předstihem. Pro ty, kteří dorazí jen na koncerty nebo prostě na poslední chvíli, mají pořadatelé připravený stanový kemp nebo tipy na ubytování v okolí. 
Ve Slavonicích se v létě stejně moc nespí, festivalový program je tak nabitý, že není kdy. Byla by obrovská škoda cokoli z něj prošvihnout,“ říká zakladatel a organizátor Slavonice Festu, filmový producent a režisér Ondřej Trojan a dodává: „ Na 100 filmových projekcí, 15 koncertů, 5 tanečních party, výstavy umění, dobré jídlo, pití, krásná architektura i příroda a to všechno během 4 dní a 5 večerů nedá ani nám ani festivalovým divákům moc času na odpočinek.“
Festivalové filmy
O jedinou cenu třetího ročníku Slavonice Festu - Cenu diváků  budou soutěžit filmy v 5 sekcích. V sekci České filmy: Já, Olga Hepnarová, Ani ve snu, Teorie tygra, Smrtelné historky, Schmitke a dokument Odvaha. V sekci Slovenské filmy: novinka Jana Hřebejka Učitelka, Eva Nová, Meruňkový ostrov. V sekci Světové filmy: Boj (Dánsko), Brooklyn (Kanada), James White (USA), novinka Pedra Almodovara Julieta (Španělsko), Kuře na Švestkách (Francie), Mládí (Itálie), Pravidla vášně (USA), Pride (GB), Ptáci a lidé (Francie), Skrytá vada (USA), Slow West (GB) The Doors - When you are Strange (USA), Spotlight (USA), V paprscích slunce (Rusko/Severní Korea). V sekci HBO: Partyzán, Schneider vs. Bax, Svědectví, Vinyl (pilot) a v už tradiční sekci filmových vychytávek Výběr Jaroslava Róny: Co děláme v temnotách, Divoká stvoření jižních krajin, Fitzcarraldo, Harold a Maud, The Wild Blue Yonder. 
Kromě 6 kinosálů pro soutěžní snímky je pro diváky připraveno i Letní kino Cinestar na slavonickém náměstí, které promítne jak oddychovky Padesátka, Wilsonov nebo Jurský svět tak i klasiku jako je Občanský průkaz. Pro děti jsou na programu televizní pohádky v sekci ČT pro nejmenší a v sekci S dětmi do kina filmy Kniha džunglí, Rango, Aldabra a Malý pán.
Hudební program Slavonice Festu
zahájí ve středu 3. srpna koncert Monkey Business na který naváže opening party a DJ Mardoša ze skupiny Tata Bojs. Ve čtvrtek odpoledne vystoupí v hudební stodole Maříž Oskar Petr se svým triem a duo Monikino Kino, večer na Open Stage ve Slavonicích skupiny Vltava a Mňága a Žďorp, na afterparty v Kulturáku DJ Maara. Páteční odpolední koncerty zahrají Johannes Benz a Vladivojna La Chia, večerní pak Indy a Wich a legendární Blue Effect s Radimem Hladíkem. O taneční finále se postará DJ Maceo. V sobotu odpoledne bude Stodola Maříž patřit Xavieru Baumaxovi a Lence Dusilové, slavonickou Open Stage rozpálí Kurtizány z 25. Avenue a roztančí mezinárodní formace N.O.H.A. (Noise of Human Art) a na afterparty DJ James Wing. Poslední den festivalu, neděle 7. srpna, nabídne hudebním fanouškům ve Stodole Maříž balkánský punk v podání Circusu Problem a mladou kapelu s velkým drivem Stand Back 20 Feet. Závěrečnou party Slavonice Festu bude mít v kultovním Kulturáku pod taktovkou DJ Vrtulník Majkl Ví ze skupiny J.A.R.
Výtvarné umění na Slavonice Festu
Známý výtvarník a multižánrový umělec Petr Nikl připravil pro letošní Slavonice Fest do prostor mařížské kaple světelnou interaktivní instalaci BLUDNÝ RYBÁŘ a ve Festivalovém centru v Institutu Slavonice bude výstava fotografiií světového fotografa Antonína Kratochvíla a jeho kolegů TROJSKÝ ELEMENT.

Česká televize na Slavonice Festu
Kromě sekce Česká televize pro nejmenší najdou diváci v programu i sekci hrané tvorby České televize. V jejím rámci uvidí mimo jiné i speciální "Work in Progress" projekci tří epizod nového crazy seriálu KOSMO za účasti tvůrců - scenáristů Tomáše Baldýnského, Petry Soukupové, Zdeňka Duška, režiséra Jana Bártka a herců Jakuba Žáčka a Evy Josefíkové.

Studentské filmy na Slavonice Festu
Ve dvou blocích uvede festival krátké filmy studentů filmových škol FAMU, FAMO v Písku a UTB Zlín. O vítězi sekce studentských filmů rozhodne porota ve složení: herec divadla Sklep, architekt David Vávra, režisér a producent  David Ondříček a režisérka Slobodanka Radun
„Loni prošlo Slavonice Festem na 6000 diváků, třikrát tolik než během prvního ročníku. Jsme zvědaví, kolik milovníků filmů, hudby a léta přiláká náš festival letos. Zvětšili jsme kapacitu kin a na novou, velkou Open Stage se na koncerty vejdou stoprocentně všichni, kdo do Slavonic dorazí,“ zve režisér Trojan na třetí ročník letního filmového a hudebního festivalu Slavonice Fest 2016.
 
Web: www.slavonicefest.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.