Share |

Začíná Česká radost - výběr z MFDF Jihlava

2. 11. začíná filmová přehlídka Česká radost.
Výběr snímků  Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Jihlava proběhne v řadě měst - kromě Prahynapř. i v Krnově, Liberci, Uherském hradišti a Mostě.
Informace od pořadatelů:
rojekt „Česká radost v českých kinech“ je projekt společné kinodistribuce výběru z českých dokumentárních filmů, které budou uvedeny na MFDF Jihlava zejména v sekci „Česká radost“, který realizuje distribuční společnost Verbascum Imago ve spolupráci s Mezinárodním festivalem dokumentárních filmů Ji.hlava. Jihlavský festival a zejména jeho česká soutěžní sekce se tak stává globální událostí a  divákům nabízí dosud první možnost se seznámit ihned po festivalu s tím nejzajímavějším z aktuální české dokumentární tvorby ve svém kině. Projekt společné distribuce a propagace byl podpořen Státním fondem ČR pro podporu a rozvoj české kinematografie. Součástí projektu je také převod filmů do formátu DCP tak, aby mohly být promítány ve zdigitalizovaných kinech. Filmy nabízíme ale i na DVD a BR discích pro další kina, či DVD kluby, školy, hostince a dalším podobným zařízením.
 
Filmy jsou vybrány ve spolupráci MFDF Jihlava a distribuce Verbascum Imago. Výběr  obsahuje pět filmů, které se programují společně s tím, že každé kino, které má zájem se projektu účastnit, se zaváže odpromítat dle svých časových možností a preferencí minimálně tři. Po té bude možné v dané lokalitě hrát filmy bez dalšího omezení, tedy dle zájmu o jednotlivé konkrétní tituly. Z naší zkušenosti vyplývá, že dokumentární filmy dosahují dobré návštěvnosti, v případě kdy nabízejí možnost komunikace diváků nad tématy filmů. Nabízíme proto všem možnost zajištění delegací dle časových možností tvůrců. V našem úsilí nás utvrzuje pozitivní zájem ze strany provozovatelů kin.
 
Program a další info najdete na http://www.ceskaradost.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.