Share |

Začíná 14. ročník festivalu Letní Letná

foto: frantisekortmann.eu

Letenské sady v termínu 17. srpna až 3. září opět ožijí festivalem Letní Letná. Letos se tu již po čtrnácté setkají Pražané i návštěvníci metropole, aby se nechali unést do magického světa nového cirkusu. Dech beroucí představení velkých světových hvězd, přehlídka českých souborů, žonglování, klaunérie, hudební program, filmové projekce, výstavy, worshopy a mnohé další zaručují, že půjde opravdu o velkolepou podívanou.
 
Letní Letná ani letos nepřestává lovit ty největší hvězdy nového divadla a nabízí lákadlo v podobě několika souborů světové extratřídy. Kanadský Cirque Alfonse dorazí se svou novou show, která bez rozpaků boří zažitá pravidla. Kanadští „dřevorubci“ návštěvníkům předvedou revoluční představení BARBU, které je plné originálních akrobacií, odvážných výstupů a řízné muziky.
 
Francouzsko-belgický soubor Colectiff Malunés přenese diváky do světa, kde se realita současnosti prolíná s dobře známými motivy pohádek. Věhlasný francouzský soubor Atelier Lefeuvre & André předvede své nejsilnější zbraně v podobě humoru, nezaměnitelné poetiky, absurdity i cirkusového mistrovství. Katalánský soubor Escarlata Circus s třicetiletou tradicí nabídne jedinečnou show plnou obratnosti a smíchu.
 
Vedle zahraničních hvězd bude v programu bohatě zastoupena i česká scéna nového cirkusu. Jeden z nejpopulárnějších současných českých souborů Losers Cirque Company vystoupí s premiérou zbrusu nového představení KOLAPS. Fenomenální Cirk La Putyka představí unikátní představení, které bude k vidění pouze na Letní Letné. Další novinkou budou HRDINKY z dílny Cirkusu TeTy, který se nechal inspirovat komiksovými hrdiny všedního dne.
 
Neméně zajímavou podívanou nabídne Duo Hand to Violin s jejich Dobou plastovou, která v sobě propojuje akrobacii, hru na housle, tanec a zpěv. Soubor Holektiv předvede originální divadelní představení s tancem, akrobacií a kávou. Squadra Sua uvede alegorii klaunské lásky k dortům a herecké lásky ke klaunům. Dále vystoupí třeba VOSTO5, Ilmatillu, Feel the Universe, Bratři v tricku, Běžkařská odyssea.
 
Za pozornost rozhodně stojí i tři tematické večery. Cirksession představí novou vlnu cirkusové tvorby u nás,  Mimesession nabídne tradiční setkání mimů všech generací v jedinečném komponovaném pásmu. Třetí večer bude patřit mistrům žonglérského umění, kteří nepřestávají lovit nové triky. Na své si přijdou i návštěvníci z řad dětí, pro ty budou připravená nejen dětská představení ale i výtvarné a cirkusové dílny.
 
Vše odstartuje ve čtvrtek 17. srpna speciálně připraveným open-air programem BESTIARIO / BESTIÁŘ, kdy bude k vidění společné představení domácích i mezinárodních artistů pod taktovkou renomované režisérky Firenzy Guidi ze světoznámého velšského souboru Nofit State Circus.
 
Více informací naleznete na www.letniletna.cz, kde se dají také zakoupit vstupenky.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.