Share |

Za měsíc představí DESIGN SHAKER řadu známých jmen, ale i nováčky

Sedmý ročník jarní přehlídky českého i zahraničního designu DESIGN SHAKER, který se koná letos ve dnech 22.–25. 3. 2018 v PVA EXPO PRAHA v Letňanech, představí řadu známých jmen, ale i naprosté nováčky.
 
Jedním ze starých matadorů na poli designu je bezpochyby firma Konsepti, jejíž historie sahá až do roku 1995, kdy vzniklo designérské studio jako společné dílo designéra Davida Řezníčka a jeho manželky Lucie. Za dobu svého působení na českém a slovenském trhu studio spolupracovalo a spolupracuje s širokou řadou designérů, výrobců a dodavatelů především z Itálie. Na přehlídce budou mimo jiné prezentovat značku KARTELL, ikonu mezi předními designovými producenty.
Značkový italský nábytek můžeme vybírat také u firmy Casa moderna. A nejen nábytek, vybavit interiér můžeme od podlahy až po strop, neboť vedle sedacích souprav studio nabízí i značkové podlahy či tapety a další doplňky.
Další značkou, kterou není třeba českým zákazníkům představovat, je firma JAP, která se pravidelně prezentuje na veletrzích i přehlídkách designu. V nabídce firmy JAP nalezneme schodiště včetně doplňků, dveře, skryté zárubně, či skleněné stěny včetně grafoskla, jež umožňuje zalaminovat digitální tisk či textilie, a tím designově sladit interiér do jednoho celku.
Svěží vítr přináší letošní nováček Justin Design. Studio, jež je na českém trhu sotva rok, si svým originálním a přátelským přístupem získalo již řadu spokojených klientů. Ryze české studio se zabývá výrobou a prodejem bytových doplňků. Aktuálním hitem moderních interiérů jsou ručně pletené a háčkované pufy.
Červa design to je sklo. Za originálními kousky vyrobenými tradiční metodou foukaného skla z českého olovnatého křišťálu stojí designér Michal Červa, hlavní designér a zakladatel studia. Michal kombinuje tradiční techniky foukaného skla s moderními technikami pískování, broušení a řezání.
Designér (umělec) Ivan Jurečka si pro letošní přehlídku připravil nový 3D objekt. A není to objekt malého významu, ba naopak. Jedná se o skulpturu s podobiznou našeho prvního československého prezidenta T. G. Masaryka. Jak je pro Ivana klasické, opět použil staré gramofonové desky, a tím celý objekt získal na zajímavosti a jedinečnosti. Doposud byla jeho tvorba známá především jako vyřezávané obrazy a grafiky právě do starých gramofonových desek.
 
Značkou, která se prezentuje pravidelně, je značka LUSITO, jež se specializuje na návrhy a vybavování dětských pokojů. Dětské pokoje z dílny LUSITO jsou hravé a nápadité. Uvidíte sami.
 
Další značkou, která se na přehlídce neprezentuje poprvé, je firma Benlemi, která zde představí svůj originální český nábytek z přírodních materiálů. Kdo vyznává minimalismus, funkčnost a eleganci, najde ve výrobcích této značky určitě zalíbení.
 
Paletky .– to je originální studio, které dává druhý život atypickým paletám, které nemají sekundární využití. Z nich pak tým designérů vytváří jedinečné nábytkové kousky či interiérové doplňky. Studio nenabízí jen konkrétní výrobky nebo návrhy interiérů, ale také tvůrčí teambuldingy či workshopy. Stánek Paletky určitě stojí za návštěvu.

 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.