Share |

Z Brna do Cradle of Filth: cesta vede přes živý plot 2.

Jak se stát bubeníkem slavné anglické kapely a zachovat si zdravý rozum
foto archiv Marthuse

Cradle of Filth je u nás dobře známá kapela, ale leckdo netuší, že mají českého bubeníka. Marthus, který sedí za bicími, je chlápek z Brna. Jakým způsobem se človek stane členem jedné z nejznámějších metalových band?

Co tě účinkování ve známé britské kapele naučilo, muzikantsky i lidsky?

Hlavně se mi potvrdila spousta věcí, které jsem se snažil prosadit v kapelách v ČR. Když už něco člověk dělá, měl by to dělat pořádně. Ať už se jedná o lepení letadýlek, sbírání známek a nebo hraní na hudební nástroj. Důležité je taky stát pevně nohama na zemi – vážím si každého dne, kdy se můžu živit tím, co mě baví.

LEPŠÍ ŠPATNÁ RECENZE NEŽ ŽÁDNÁ

Deska Godspeed on the Devil's Thunder měla výborné recenze… jaký je pocit číst si o své práci ódy v Kerrangu!?:-)

Konkrétně tu v Kerrangu jsem nečetl, ale samozřejmě mě těší každá dobrá i špatná recenze. Lepší než žádná a nebo průměrná. :)

Letos jste přešli k nezávislému vydavatelství, za jakých okolností? Máte nyní víc svobody?

K této otázce toho nemůžu moc říct, protože to je otázka spíš na náš management, ale určitě bude jeden z hlavních důvodů právě tebou zmíněná svoboda.

Na podzim vám vyšla nová deska Darkly, Darkly, Venus Aversa, jak bys ji představil?

Rychlejší, techničtější a krapet rozmanitější než její předchůdce. Jinak se jedná opět o koncepční dílo a skladatelsky se na něm oproti předešlému albu podílela celá kapela.

LÉTO BUDE FESTIVALOVÉ

Jaké chystáte koncerty a jaké máte další plány?

Jak jsem se už zmínil, momentálně se nacházíme na turné po USA a Kanadě a následovat budou koncerty a turné po celém světě. Takže momentální plány jsou hrát, hrát a hrát a propagovat aktuální album, jak to jenom bude možné. Také jsem dokončil album se svou vlastní kapelou Inner Fear, které by mělo vyjít v průběhu první poloviny tohoto roku.
V létě se kromě hraní festivalů s COF snad dostanu i na nějaké festivaly v ČR s kapelou Dogma Art, ve které zpívá můj tatínek. Plán roku 2011 je tedy vcelku jasný a uvidíme, co přinese rok 2012.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.