Share |

Young Fashion Designer: nová soutěž pro české návrháře

foto archiv pořadatele

Young Fashion Designer je nová soutěž pro české návrháře - právě odstartovala a 1. září vyvrcholí slavnostním galavečerem.

Společnost Granette & Starorežná Distilleries, která je druhým největším českým výrobcem alkoholických nápojů, se rozhodla pro netradiční podporu svého brandu Vodka 42 Blended soutěží s názvem Young Fashion Designer 2011, určenou mladým českým návrhářům a studentům vysokých uměleckých škol. Cenou pro výherce soutěže bude finanční odměna ve výši 42 000 Kč, podpora umělecké tvorby a spolupráce s firmou Granette & Starorežná Distilleries na období tří let.

Cílem soutěže je vytvoření módní kolekce pro gastro personál, jejíž součástí bude košile, polokošile, tričko a barmanská zástěra jak pro muže, tak pro ženy. Ze zaslaných podkladů budou vybrány tři vítězné návrhy, které se představí na slavnostním galavečeru, jehož součástí bude i módní přehlídka. Zde odborná porota určí vítěze celé soutěže. Ztvárnění designu kolekce se podle zadání společnosti musí opírat o emoce a asociace, které ztvárňuje Vodka 42 Blended – živly, nespoutanost, provokativnost, výjimečnost a emoce.

Soutěž je určená nejen pro samostatné návrháře a studenty vysokých uměleckých škol, ale i pro módní značky, za kterými může stát skupina návrhářů. Odborným poradcem celé soutěže je mladá česká návrhářka Daniela Podlešáková alias Daya. Prezentace tří vítězných návrhů proběhne na slavnostním galavečeru, který proběhne 1. září. Z každého vyrobeného kusu gastro oděvu z vítězné kolekce pro značku Vodka 42 Blended poputuje 5 Kč na konto Bariéry.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.