Share |

Xplaylist.cz – důvod, proč si pustit staré desky

Sonic Youth
press foto Sonic Youth

Kdo podle vás natočil nejlepší alba hudební historie?  Sonic Youth, The Smiths, Jesus and Mary Chain, Velvet Underground, Joy Division, Bob Dylan či David Bowie? Alespoň tak zatím vypadají přední místa v žebříčku hodnotícího portálu Xplaylist.cz. Nový hudební server, založený na fanouškovském hvězdičkování a komentování desek, má ambice být kompasem v ohromném toku (nejen) současné hudby.

Profily kapel, diskografie, recenze a do budoucna také videa nebo rozhovory, to vše by chtěl nabídnout projekt, který koordinuje bývalý šéfredaktor Freemusic.cz Pavel „Oves“ Ovesný. „Xplaylist spojuje několik už osvědčených prvků dohromady – internetový magazín, interaktivní hudební encyklopedii i prvky sociální sítě," vysvětluje.

Nová verze Xplaylistu běží od začátku listopadu, v současnosti na ní návštěvníci mohou ohodnotit bezmála pět tisíc alb od tisícovky kapel a přečíst si dvě stovky recenzí. Ty se nezaměřují pouze na novinky, ale také starší desky z předinternetové éry. Své si tak na adrese www.xplaylist.cz najdou jak hudební nostalgici, tak ti, kteří pasou po čerstvých jménech a debutantech. 
 
http://Xplaylist.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.