Share |

Willem Dafoe nominován na Oscara ve filmu The Florida Project

Příběh o dětství ze současných Spojených států, drama The Florida Project, který beží v českých kinech pod hlavičkou distribučního labelu KVIFF Distribution. Od své premiéry na filmovém festivalu v Cannes snímek posbíral řadu ocenění od kritiků a festivalových porot, včetně nominace na Zlatý glóbus, nominace na cenu BAFTA a minulý týden také nominaci na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli pro Willema Dafoa.
 
/český trailer/
 
Každý, kdo zažil filmový festival, to zná. Na místě se budují přehnaná očekávaní, všichni mluví o filmech a každý shání vstupenku na ty nejviditelnější. Pak to všechno skončí, zšedne glamour, zahodí se kulisy a opustí se ta přefouklá marketingová bublina. Člověk si několik týdnů po festivalu uvědomí, že nejvíce nevzpomíná na ty největší hity, ale na nejsilnější filmový zážitek. A to se právě přihodilo s The Florida Project. Rozhodně to nebyl ten typ filmu, co se tlačí dopředu za každou cenu, ale rozhodně se dostal nejdál. Proto jsme se pro něj rozhodli," říká Ivo Anderle z KVIFF Distribution.
 
Vítejte v kouzelném království The Florida Project
Náš příběh se odehrává kousek za Orlandem (USA), cílem prázdninových turistů z celého světa a sídlem „Nejkouzelnějšího místa na Zemi“, Disney Worldu. V levných motelech podél hlavní silnice, kde se dříve rekreovali zástupy turistů, nyní bydlí rodiny bez vlastního domova. Pro šestiletou Moonee a její partičku kamarádů je toto podivné místo ráj na zemi. Radují se z léta, nekonečného potulování, pobíhání po chodnících a schodištích, vymýšlejí lumpárny a zažívají spoustu zábavy od rána do večera. „Jako stará americká komedie zachycující období 20. a 30. let 20. století (pozn. Our Gang a The Little Rascals), líčící osudy chudých dětí žijících v době meziválečné krize, ekonomická situace byla jen kulisou, hlavním záběrem seriálu byla humorná dobrodružství dětských protagonistů,“ tak svůj film rád popisuje režisér Sean Baker.
 
Režie: Sean Baker
Scénář: Sean Baker, Chris Bergoch
Kamera: Alexis Zabé
Střih: Sean Baker
Hrají: Willem Dafoe, Bria Vinaite, Brooklynn Kimberly Prince, Valeria Cotto, Christopher Rivera a další
Premiéra: 22. února 2018
Distribuce ČR: KVIFF Distribution


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.