Share |

Wildhub by Kopparberg: Jak oblečení z pražských sekáčů přetvořila slovenská návrhářka?

Letní kampaň nazvaná ‘Wildhub by Kopparberg’ propojuje talentované lidi a vytváří unisex limitovanou kolekci, která kráčí po stopách ‘upcyclingu’. Ten se dá jednoduše popsat jako přeměna obnošených kusů oblečení v nové, použitelné a s vyšší přidanou hodnotou. V praxi to znamená přetváření jednotlivých kousků objevených v pražských secondhandech na módní kolekci ‘Wildhub by Kopparberg’.
 

"I ze starých kousků se dá vytvořit něco kvalitního, nositelného, líbivého a zároveň s velkým důrazem na originalitu. Abychom tento cíl splnili, zapojili jsme do projektu nemalý počet kreativcům" říkají tvůrci.

Kopparberg je značkou švédského osvěžujícího cideru patřící pod Plzeňský Prazdroj. Pochází ze stejnojmenného malebného městečka ležícího uprostřed čisté švédské přírody. Vyznává filozofii buď sám sebou. 

Samotná tvorba sedmi originálních kusů, včetně návrhů a jejich ušití, připadla na slovenskou slow fashion designérku L’ubicu Skalskou. Do tvorby kolekce se také zapojily známé blogerky a Instagramerky, Zuzana Gašparovičová ze Slovenska a Nicole Kudělková z České Republiky. Dále jsou do projektu zainteresované lokální značky, které zapůjčily své produkt - batohy Playbag nebo značku BeWooden (která poskytla brože) a další znáte ostatně z našich stránek.
 
Fotky zhotovila slovenská fotografka Veronika Nagyová, známá pod uměleckým pseudonymem  Welinna, kterou si můžete pamatovat pro její fotoreporty z MBPFW či z kampaně pro mobilní operátor Orange. V současnosti cestuje po Slovensku a fotí outdoorové fotografie. Pod veškerý styling se podepisuje slovenská maskérka Michaela Warentisova.
Vyvrcholení celé kampaně nastane už tento měsíc v podobě události pořádané na tajném, netradičním místě. Budou zde k vidění jednotlivé kousky kolekce, zapojí se lokální značky a také se můžete těšit na panelovou diskuzi na téma ‘udržitelnost’. 
 

Na tuto událost se může kdokoliv přihlásit skrz  microsite!
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.