Share |

Web milujivaření.cz vás naučí všemu, co v kuchyni potřebujete

milujivareni.cz je web nabitý rcepty, informacemi a vším, co můžete potřebovat, pokud rádi vaříte.
V mnoha ohledech nemá na našem trhu konkurenci. Kromě receptů, opatřených výživovými hodnotami, nabízí také školu vaření a spoustu tipů třeba na skladování potravin.
Ptali jsme se jeho šéfa Michala Nettela, v čem ještě je web milujivareni.cz jiný a díky čemu šlape.
 
 
Kde se vzal nápad založit web s recepty a informacemi?
Zrodil asi před pěti lety - nabídka na trhu tehdy nebyla taková jako teď. Odhadovali jsme už tehdy, že gastronomie půjde nahoru stran lidí a jejich potřeb - včetně životního stylu a zdraví.
Web jsme dělali tak, aby byl uníkátní, a takový i je. 99% receptů jsme vkládali my, všechny vložené recepty jsou kontrolovány, zařazeny do řady kategorií, a žádný tam není dvakrát.
Naše vyhledávání umí filtrovat i recepty podle obsahu bílkovin, surovin, technologie přípravy… můžete si tam nadefinovat i potravinové alergie. Podle tohoto webu tedy můžou vařit i cukrovkáři, lidé s celiakií a alergici.
 
Kde berete data o obsahu jednotlivých látek, které máte u vašich receptů i na vašem dalším webu www.kaloricke-tabulky.cz?
Žádný úřad v ČR se o to oficiálně nezajímá, takže jsme vycházeli z amerického standardu. V USA mají k surovině i třeba 60 údajů - kromě kalorií i vlákninu, jednotlivé vitamíny a další látky.
 
V čem je milujivareni.cz jiné než ostatní stránky o jídle?
Snažili jsme se na jedno místo dát veškeré info o vaření - zbožíznalství, kuchařskou školu, rady stran skladování, informace o českých kuchařích atd. Co se týče obsahu - nabitější web není.
Máme i video školu vaření, kde vás naučíme vše, i když jste v kuchyni nikdy nebyli.
A spolupracujeme s Českou asociací kuchařů a cukrářů.
 
Jak to šlape?
Web je podporován naším eshopem s věcmi na vaření všenavaření.cz. Najdete zde kuchyňské potřeby, nádobí a vychytávky – skladem držíme přes dva tisíce položek a máme i kamennou prodejnu naproti Divadlu pod Palmovkou.
Jde o značky, které tu nebyly zastoupené vůbec nebo minimálně – jak zahraniční, tak české, máme i dřevěný program vyráběný chráněnou dílnou.
 
Co plánujete dál?
Řadu tematických webů: Miluji grilování, Miluji pivo… a navazovat budou sezónní Miluji velikonoce a Miluji vánoce, kde bude gastro tematika i třeba dekorace.
 
Čtenáři vám zasílají i své domácí recepty…
Ano. Můžete poslat recept a a získat honorář, ale musí být unikátní. Je možné také sbírat za recepty body a vybrat si je v eshopu.
Díky za rozhovor!
Více informací a recepty: http://www.milujivareni.cz
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.