Share |

Vzniká největší mural art v České republice

Řidičům D1 se naskytl přes svátky u Humpolce nevšední výhled: desítka mural artistů dnem i nocí pracuje na ploše 1 625 m2 industriální developerské haly CTPark Humpolec. Pod taktovkou arteliéru DRAWetc. probíhá realizace největšího díla mural artu v ČR CTP Art Wall by DRAWetc v kooperaci s belgickým umělcem DZIOU, který je známý svými abstraktními mural arty nejen v rodných Antwerpách, ale po celém světě. Na celé akci se podílí tým dalších 9 umělců z České republiky a Slovenska, kteří vyrostli na graffiti-street artu.
 
„Mural art je forma legální zakázky na míru a zároveň výzva, protože čím větší plocha je, tím je výroba komplikovanější. Projekt v humpoleckém logistickém parku připravujeme přes 3 měsíce, samotné práce budou i s ohledem na nevyzpytatelné počasí hotové během prvního říjnového týdne. Navezli jsme těžkou techniku, plošiny, jeřáby, naučili se nimi manipulovat. Jedeme na směnný provoz i přes noc, k urychlení práce používáme světelnou projekci, díky které si přes noc můžeme předpřipravit šablony a přes den murál kolorujeme. Vystříkali jsme zatím stovky sprejů, ale budou jich tisíce,“ přibližuje atmosféru Hanina Větrovcová, která akci řídí z místa a je porotkyní soutěže CTP Art Wall by DRAWetc. 
 
Další murál se připravuje u Letiště Václava Havla
Dalším plánovaným mural artem, který co do rozměrů nemá u nás obdoby, je abstraktní dílo od českého umělce Michala Škapy alias TRONA, které na jaře 2018 ozdobí industriální plochu budovy CTPark Prague Airport u Letiště Václava Havla.
 
„Velké plochy nás v DRAWetc. prostě vždy lákaly. Těší mě, že se podílíme na realizaci největšího murálu na nejfrekventovanější dálnici u nás, na D1 a bude i vedle runwaye na mezinárodním letišti. Tohle nikdo nepřehlédne,“ říká Natálie Sahulová, managing director ze studia DRAWetc.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.