Share |

Výzva pro výtvarníky od nadace Jedličkova ústavu

spreje v ateliéru Jana Kalába / foto jk

Maturus je nadace, kterou zřídil Jedličkův ústav.
O prázdninách bude pořádat charitativní dražbu uměleckých děl a vyzývá výtvarníky, kteří by měli zájem věnovat něco ze své produkce, aby se ozvali.
 
Více o akci přímo od ředitelky nadace Lenky Španihelové:
 
Dražba probíhá o prázdninách ve spolupráci s Galerií Vltavín – ta poskytuje svůj dražební systém na webu, veškerý výtěžrk jde nadaci (Galerie si nebere provizi).
 
Sociální firma Maturus, o. p. s. jejímž zakladatelem je Nadace Jedličkova ústavu, funguje od roku 2010. Maturus navazuje na Jedličkův ústav a školy (ústav v letošním roce slaví 100 let), nabízí zaměstnání absolventům Jedličkova ústavu.
Zaměstnání zde mohou nalézt kreativní lidé s handicapem v oblasti počítačové grafiky. Pod vedením zkušených lektorů – grafických designérů se lidé s handicapem učí na reálných zakázkách pracovat v oblasti grafiky. Získají zde zaměstnání, které je pro ně vhodné vzhledem k jejich handicapu. Získají také potřebné dovednosti a sebevědomí pro uplatnění na otevřeném trhu práce.
Prostředky bychom využili na nákup a vybavení potřebného pro školení a na provoz tréninkových pracovních míst.
Bylo by nám ctí, pokud bychom se mohli těšit na spolupráci s Vámi! A jak pevně věřím, snad i Vám by spojení s obecně prospěšnou společností Maturus a s dobrou věcí přineslo radost a dobrý pocit. Je samozřejmostí, že velkorysé přispění formou daru Vašeho díla a souhlasu s jeho vydražením odměníme šířením dobrého jména umělce, jež se do projektu zapojí.
Spojení:
 
Maturus
Na Topolce 1 - Praha 4
www.maturus.cz
reditel@maturus.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.