Share |

Vyzkoušeli jsme: Kurz steaků od Catler Academy

foto jk

Catler Academy je kurz nejen pro ty, kdo mají doma přístroje Catler (i když ti mohou kurz získat jako bonus k nákupu). Jak vypadá? Několikrát ročně vás špičkoví kuchaři učí, jak se vaří různé věci: Steaky. Ryby. Omáčky. Suši. Neodolali jsme a šli jsme se podívat.
 
Stručné dojmy:
 
Kde to je:
V kuchařském studiu JIP v Bořanovicích zařízením přímo pro potřeby kurzů.
Kdy to je:
Od 16 do zhruba 20 hodin, několikrát ročně.
Kdo učí:
Zkušení kuchaři, ambasadoři Catler. Nás učil Dalibor Navrátil se zkušenostmi z Francie i hotelu Villa Voyta. Je držitelem mimořádného francouzského rytířského řádu za gastronomii - Chaine des Rotisseurs.
Jak učí:
Pedagog a jeho pomocníci mají plán, receptury a částečně připravené suroviny (pro naše steakové vaření to znamenalo mít třeba oloupanou mrkev a upečené brambory na přílohy, nebo vyfiletovanou rybu). Návštěvníkům sdělí, co se bude vařit, a s menším či větším zapojením účastníků se pak postupně vaří několik jídel. Všichni dostanou zástěru, podložku, tužku a papír. Není problém si fotit nebo natáčet.
Dlužno dodat, že suroviny byly opravdu skvělé, prvotřídní maso, v jednom případě stařené novou metodou, bylo zážitek i bez těch vjemů kolem.
Co se dozvíte:
Víc než jen to, že steak nemáte dávat na příliš rozpálený gril a že naložený loso gravlax je super. Jakoby mimochodem se naučíte přepouštět máslo bez sbírání bílkoviny nebo připravit zajímavé zeleninové přílohy. Skvělé jsou triky typu "komu vadí česnek, ať vyndá klíček a pak hodinu namočí stroužek do octa - nebude mu pak špatně." Velice oceňujeme možnost zkusit si krájení mistrovskými noži, k tomu vás málokde pustí. Můžete se na cokoli ptát. Všechno to ochutnáte a co zbyde, rozdělí se mezi účastníky, takže si přinesete domů výslužku v termoboxu.
Naše dojmy:
Milujeme kurzy se šikovnými lidmi a v případě Dalibora Navrátila bylo super, že náš vyučující má značný pedagogický talent; i méně zdatným lidem vnukne chuť a odvahu pustit se do zajímavějšího a lepšího vaření, než znali. Catler Academy byla velmi obohacující a už se těšíme na omáčky! 
www.catler.cz/academy
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.