Share |

Vyzkoušeli jsme: kozačky Crocs

foto Urbanlux

Najít příjemné zimní boty není tak snadné.

 

Šmejdění po obchodech s botami nepřinášelo dlouho kladný výsledek. Zadání "boty, ve kterých člověk vydrží celý den, nebude v nich zima a nebudou vysoké až ke kolenům" se ukázalo jako poměrně složité.

 

Až se zjevily zimní crocsky. Ne pantofle s beránkem vevnitř, ale normální kozačky. Měkké jako bačkory, s máslovitě hebkou umělou kožešinou vevnitř. Podrážka je z pryskyřice, kterou známe z letních crocsů, ale zbytek odpovídá zimní sezoně.

 

Nepříliš nápadné a náramně pohodlné černé botky s přezkou, které to nakonec vyhrály, se jmenují Berryessa Buckle, mají ještě bezpřezkovou šedou sestru jménem Berryessa. Berryessa Buckle kromě toho existuje ještě ve světlejší barevné variantě, odstíny použitých materiálů popisuje výrobce jako espresso/mushroom.

 

Kozačky jsou nazouvací, nepotřebují zip, protože jsou poměrně široké. Dají se nosit ohrnuté i neohrnuté, podle toho, co má člověk za kalhoty či sukni. Jsou extrémně teplé, a podle zvěstí od dámy, která už jedny měla, není ve velkém mrazu potřeba zimních tlustých ponožek, ale to ještě prověříme tak v lednu.

 

Zatím každopádně náramná spokojenost. Zimní crocsky jsou extrémně měkké a pohodlné, žádná zátěž pro nohu. Je pravda, že nevypadají něžně ani sexy, ale na to jsou jiné značky, jiné materiály a jiné řešení podrážky. Pro pohodlí, klid a teplo ve městě i mimo něj se tyhle boty zdají býti naprosto optimálními.

 

 

Kozačky Berryessa Buckle dostanete například tady na urbanlux store za 2310, viděli jsme je i v obchodních centrech za ceny kolem 2600.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.