Share |

Vyzkoušeli jsme: Headset HyperX Cloud Stinger

HyperX je značka sluchátek / headsetů pro gamery, kteří berou hraní opravdu vážně. Vyrábí jak high endové modely pro profi hráče her a eSports (nejnovější je  HyperX Cloud Revolver S - její první 7.1 Dolby Surround Sound headset s technologií plug-and-play za 4499 korun), ale i dostupnější kousky. Vyzkoušeli jsme Cloud Stinger, protože právě dostal ocenění za design, byť nepatří k drahým výrobkům.
 

Co to je: Herní headset, tedy sluchátka s mikrofonem.
Jak to vypadá: Masivní černá sluchátka z plastu a prémiové koženky, s červeným logem. Mikrofon je výklopný a vyklopením se zároveň vypíná. Na pravém sluchátku je ovládání hlasitosti. Náušníky se dají různě natáčet, což zvyšuje pohodlí. Sluchátka nepůsobí lacině a i dílenské zpracování ospovídá spíše lepším modelům, byť nedělají dojem luxusu.
Jak se to chová: Sluchátka padnou jako ulitá, vyruší veškerý zvuk kolem vás. Dobře sedí i při delším poslechu, ani se nehnou , pokud hýbete hlavou, nedělají problém ani když nosíte brýle, což bývá u některých pevněji koncipovaných modelů problém.
Nepoužívejte jepři řízení čehokoli, budete jak v jiném světě. Zvuk je prostorový, silný - dobře interpretují lidský hlas, maličko hůře si poradí s některými hudebními styly (indie rock), ale na to nejsou stavěná, takže to nelze považovat za závadu. Důležitější je pro herní model pocit obklopení zvukem, který funguje výtečně,a  přesnost podání zvuku pomáhající orientaci ve hře. Btw, tahle sluchátka umějí hrát pěkně nahlas!
Co se týče mikrofonu, hlas mírně zkreslí a přidají trošku echa, ale rozumět je dostatečně.
Technické parametry: Rozsah 18 Hz až 23 000 Hz, kompatibilní s mobilními telefony/tablety, PC, mac, Xbox One, PS4 a Wii U, jack 3.5mm. Váha (jen) 275 gramů. Impedance 30 ohmů, kondenzátorový mikrofon. 
Co umí: Pomohou vám skvěle se ponořit do hry nebo do hudby. Vyklopený mikrofon nijak nepřekáží, proto mohou zastat snadno i funkci sluchátek pro pouhý poslech. S přehledem zvládnou Skype a další chaty.
Co neumí: Vařit, psát domácí úkoly, vyšívat.
Kde se sežene: Běžné alzy, Mironety atd.
Kolik stojí: Kolem 1500 korun.
Verdikt: Povedená, pohodlná slucházka nejen pro hry. 
 
-

Tisková zpráva
Herní headset HyperX Cloud Stinger získal prestižní ocenění
iF DESIGN AWARD 2017 

HyperX oceněn jako světový leader v oblasti designu headsetů
Za tři roky prodal HyperX více než dva miliony herních headsetů
 
HyperX®, divize společnosti Kingston® Technology Company, Inc., oznámila, že herní headset Cloud Stinger získal prestižní ocenění iF DESIGN AWARD, které je celosvětově vnímané jako symbol vynikajícího designu. HyperX Cloud Stinger byl vybrán za produktový design v kategorii headsetů pro jeho komfort, zvukovou kvalitu a špičkový design. Konkurence byla tento rok přitom velmi silná. HyperX Cloud Stinger zvítězil v silné konkurenci více než 5 500 přihlášených produktů z 59 zemí a získal ocenění za nejlepší headset.
 
„Chtěli jsme vytvořit herní headset, který by byl dostupný pro všechny hráče a mohli by jej použít na jakékoliv platformě," prohlásil Edward Baily, EMEA Business Manager HyperX. „Při návrhu jsme si stanovili několik klíčových kritérií, jako je vysoký komfort, kterým je HyperX známý, úžasný zvuk a snadné používání - vše za přijatelnou cenu. A výsledkem je právě headset Cloud Stinger."
 
Ocenění za to nejlepší v oblasti designu jsou udělovány již od roku 1953. Ceny iF Design Awards uděluje každoročně nejstarší německá nezávislá designérská organizace iF International Forum Design GmbH. Porota složená z 58 nezávislých odborníků vybrala Cloud Stinger pro jeho výkon, precizní zvukovou reprodukci a vysoký komfort. Headset HyperX Cloud Stinger byl navržen tak, aby se i příležitostní hráči cítili jako profesionálové. Má náušníky z paměťové pěny a 50 mm reproduktory, které se postarají o vysoce kvalitní zvukový zážitek za přijatelnou cenu.
 
„Tento úspěch je oceněním pro celý náš globální team HyperX Research and Development, který společně pracoval na vytvoření herního headsetu s nejlepší kvalitou a designem, jehož cena je pod € 60," dodal Marc Bernier, vedoucí teamu výzkumu a vývoje HyperX.
Více informací o HyperX Cloud Stinger najdete také v sekci "Design Excellence" na stránkách průvodce iF WORLD DESIGN GUIDE 
 
 
O ocenění iF DESIGN AWARD
Již více než 60 let jsou certifikáty iF DESIGN AWARD uznávané jako arbitr kvality výjimečného designu. Značka iF je známá po celém světě jako symbol pro výjimečné designérské kousky a iF DESIGN AWARD je jedním z nejdůležitějších ocenění v oblasti designu na celém světě. Produkty jsou hodnoceny na základě následujících kritérií: kvalita designu a konstrukce, celkové provedení, volba materiálů, míra inovace, funkčnost, ergonomie a aspekty univerzálního designu. Seznam oceněných produktů je na stránkách iF WORLD DESIGN GUIDE, prostřednictvím aplikace iF design app a produkty jsou vystavené i na iF design exhibition Hamburg.  #ifdesignaward.
 
O divizi HyperX 
HyperX je divizí společnosti Kingston Technology zaměřenou na vysoce výkonné produkty, mezi něž patří vysokorychlostní paměti DDR4 a DDR3, SSD disky, USB flash disky, náhlavní sady a podložky pod myši. Značka HyperX se zaměřuje na hráče, nadšence a ty, kdo své počítače přetaktovávají, a je na celém světě známá svou kvalitou, výkonem a úrovní inovace. Divize HyperX se věnuje oblasti tzv. eSports, kde sponzoruje více než 20 týmů na celém světě a je hlavním sponzorem soutěže Intel Extreme Masters. HyperX se účastní mnoha výstav, mezi něž patří například Brasil Game Show, China Joy, DreamHack, gamescomPAX
 
Podrobnější informace můžete získat na domovském webu divize HyperX.
 
Další informace o divizi HyperX můžete najít zde: 
YouTube: http://www.youtube.com/kingstonhyperx
Facebook: http://www.facebook.com/hyperxcommunity
Twitter:    http://twitter.com/hyperx
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/164609?trk=tyah
Google+: https://plus.google.com/u/0/+kingston/posts


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.