Share |

Vyzdobte svůj mobil skinem. Gelaskinem

Zkusili jsme, oblíbili jsme.
Potáhnout svůj mobil nebo třeba tablet novou kůží je lákavá sranda. Našli jsme firmu, která takové vyrábí, a dokonce vás nechá navrhnout si vlastní. Neodolali jsme a prubli změť našich log. Ani opakované odloupávání i iPhonu jim nic neudělalo. Fajn. Takže firmu Gelaskins doporučujeme a tady je pár rozumů, které jsme vytáhli z jejího jednatele Lukáše.
Jak vás napadlo založit tuhle firmu a s čím bylo největší mrzení, když jste to udělali?
S GelaSkiny jsem se setkal poprvé tuším již v roce 2008. Hledal jsem účinnou ochranu pro můj iPod Touch první generace, který měl celohliníková záda, velmi náchylná na poškrábání. Skin byl tedy ideální řešení. Poté jsem měl iPhone 3GS a hledal jsem opět nějakou ochranu, ale nechtěl jsem koupit plastový kryt nebo pouzdro, které by ho zvětšilo.
Strašně se mi líbil ten nápad, že si můžu svůj přístroj zosobnit a přitom ho ochránit proti škrábancům. Když nastal čas na výměnu iPhone za nový iPhone 4, byl jsem v tu chvíli shodou okolností v Kanadě v Torontu, kde se všechny GelaSkiny vyrábějí. Zašel jsem tedy přímo do GelaSkins a tam se mé nadšení ještě prohloubilo. Když jsme si poté na Vánoce uvědomili, že nejsou u nás v České republice k dostání, nápad byl na světě a v únoru jsme obdrželi první objednávku.

Poté, co jsme se stali oficiálním zastoupením GelaSkins pro Českou republiku, jsme se hlavně obávali, zda naše nadšení nebylo přehnané a zda jej budou sdílet i ostatní. Dále jsme se obávali, zda si v záplavě levného zboží z Číny budou zákazníci ochotni připlatit za skutečné umění a kvalitu. Jak se však ukázalo, obavy byly zbytečné :-)

Kolik vás na gelaskiny je a jak se ty věci vlastně vyrábějí?

Na GelaSkiny jsme dva. Tomáš, který se stará o web a marketing, a já (Lukáš) se starám o vše ostatní. Samozřejmě musím vyzdvihnout podporu všech známých a skvělých zákazníků, kteří jsou s námi spokojeni a šíří slovo GelaSkins dál.

GelaSkiny se vyrábějí v Kanadě. Pro výrobu používáme nejkvalitnější materiál od společnosti 3M, který zaručuje naprosto bezproblémovou aplikaci a odstranění a zároveň nezanechá žádné zbytky lepidla na přístroji. Můžete tak GelaSkin odlepit a přilepit, kolikrát chcete. V případě HardCase, pevného pouzdra pro iPhony, který je naší relativní novinkou, používáme pevný polykarbonát.

Nejbizarnější skin?

Nevzpomínám si. Za dobu, co působíme jsme vyráběli tolik motivů na zakázku, ale žádný extra nevybočoval. Většinou se jedná o rodinné fotografie, různá loga nebo obrázky z internetu. Nebo nás někdo požádá, aby jsme mu pomohli s grafikou nebo ji úplně vytvořili za něj.

Co byste poradil sám sobě při zakládání firmy, co jste tehdy nevěděl a teď víte?

Zpočátku byl náš záměr, zaměřit se čistě jen na produkty firmy Apple. Naskladnili jsme GelaSkiny pro iPady, iPhony a MacBooky. Postupem času, když se o nás více rozkřiklo, však přišla poptávka po jiných přístrojích a jiných motivem a my nebyli schopni včas zareagovat.
Uvědomili jsme si, že rozšíření portfolia je naprosto nezbytné, s čímž šla ruku v ruce nutnost naprosto předělat celý eshop. Naštěstí jsme vše zvládli vcelku rychle a nyní máme v nabídce skiny pro více než 100 přístrojů - od iPodů, přes telefony, tablety a čtečky knih až po laptopy či skiny pro herní zařízení.

Máte v plánu firmu rozvíjet, jak a kam?

Ano, již minulý rok jsme expandovali na Slovensko, kde nyní funguje, myslím si úspěšně, naše pobočka. Jak jsem již řekl, rozšířili jsme nabídku přístrojů a takřka týdně přidáváme nové motivy a podepisujeme licenční smlouvy s novými umělci. V současnosti přemýšlíme o expanzi na ještě jeden trh, ale to je zatím tajemství :-)

Co je pro podnikatele nejdůležitější věc?

Pro mě je naprosto nejdůležitější spokojený zákazník. Když nám někdo napíše v deset večer s prosbou o vytvoření vlastního návrhu, ani chvíli neváháme. Snažíme se vyjít všem maximálně vstříc a věřím, že to zákazníci oceňují. Když nám někdo napíše, jak je spokojený a GelaSkin se mu strašně líbí, pošle navíc fotku... to je pro mě známka dobře odvedené práce. Jen spokojený zákazník se vrátí a zmíní se o vás jinde…

Co děláte proti šedi?

Snažíme se poskinovat Českou republiku a vyhnat nudu a šeď z českých přístrojů, probudit v lidech hravost a fantazii a dát jim možnost zosobnit a odlišit si např. svůj telefon od ostatních :-)
Stylové fólie GelaSkins můžete sehnat na www.gelaskiny.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.