Share |

VýstavoTip: Otto Placht, Kolektivní nevědomí umění a drog

foto: pořadatel akce

Po velkém úspěchu výstavy v Českém Krumlově se část děl Otty Plachta přesunula do Prahy, aby zde až do konce roku v prostorách sociálního podniku Café Therapy podněcovala diskuzi o analogiích mezi uměním a léčbou závislostí. 
 
Vnitřní obrazy duše a vnější krása světa. Analogie interního a externího. Drogy, psychedelika, změněné stavy vědomí, imaginace, meditace. Démoni a andělé. Amazonský prales v odrazu urbanistické džungle velkoměst. Nekonečná pestrost duše a světa. Závislost, nemoc ducha a zmatek moderního světa. Důležitost spirituality při léčbě závislosti. Spiritualita jako součást procesu úzdravy. 

To jsou analogie mezi uměním Otty Plachta a neziskovou organizací SANANIM usilující o úzdravu lidí závislých na drogách.
 
Výstava v Café Therapy potrvá do konce roku 2016.
 

Otto Placht (* 1962 v Praze)
Český malíř a nekonvenční výtvarník. Od roku 1993 proslul zejména svými velkými obrazy inspirovanými jeho několikaletým pobytem v jihoamerické džungli u peruánských domorodých obyvatel z indiánského kmene Šipibó. Jeho výtvarná tvorba je velmi silně ovlivněna výtvarným projevem domorodých obyvatel džungle a (zejména pro běžného českého člověka) značně exotickým prostředím amazonského pralesa.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.