Share |

Výstava Signální Praha - první Signal připomene zářící atmosféru

SAFARIK: Luboš Wišniewski
foto: pořadatel akce

Pomyslným prvním signálem druhého ročníku festivalu světla SIGNAL se v polovině srpna stane výstava velkoformátových fotografií s názvem Signální Praha. Výstava 14 nejlepších fotografií prvních ročníků festivalů světla SIGNAL v Praze a CZECH THE LIGHT v českých regionech připomene zářící atmosféru, na kterou se lidé mohou letos v říjnu opět těšit. Fotografie od uznávaných českých fotografů jako je Alexander Dobrovodský, Luboš Wišniewski či Michal Ureš zachycují nejlepší světelné instalace umělců Jakuba Nepraše, Krištofa Kintery, V. K. Nováka, Milana Caise, Ronyho Plesla či The Macula a dalších.Výstava bude ke zhlédnutí v ulici Na Příkopě od 12. do 24. srpna 2014 a po celou dobu konání bude přístupná zdarma. Vernisáž výstavy proběhne 11. 8. od 20 hod.
 
Druhý ročník festivalu světla SIGNAL je za dveřmi a s ním přichází i první světelné umělecké dílo v ulicích Prahy. Je jím výstava Signální Praha, která prostřednictvím 14 nasvícených velkoformátových fotografií připomene svým návštěvníkůmnejlepší světelné instalace prvních ročníků festivalů světla SIGNAL a CZECH THE LIGHT jako byly například „Mrak“ od KanaďanůCaitlind Brown & Wayne Garrett, videomapping Khorana, kostel sv. Ludmily na náměstí Míru od umělecké skupiny The Macula, Metronom od V. K. Nováka, Můra od Jakuba Nepraše nebo Karlův hlídač od Milana Caise.
 
„Fotografie, které jsme pro výstavu Signální Praha vybrali, zachycují atmosféru a ty nejlepší světelné instalace prvních ročníků festivalu světla SIGNAL a CZECH THE LIGHT. Chtělijsme ukázat lidem Prahu, Brno, Kutnou Horu, Olomouc a další města ČR v jiném světle, představit jejich architektonické skvosty, památky i běžná místa jako světelná umělecká díla. A to se nám podařilo. Nyní bychom chtěli tento magický světelný zážitek lidem v Praze po rocepřipomenout. Druhý ročník festivalu světla SIGNAL je totiž za dveřmi,“vysvětluje Martin Pošta, ředitel festivalu světla SIGNAL.
 
Výstava Signální Praha se bude konat od 12. do 24. 8. v ulici Na Příkopě a po celou dobu konání bude zdarma. Vernisáž výstavy proběhne 11. 8. od 20 hod.
 
Druhý ročník festivalu světla SIGNAL proběhne v Praze ve dnech 16. – 19. října 2014. Poslední zastávkou regionálního festivalu světla CZECH THE LIGHT  je 5. a 6. 9. Český Krumlov.
 
Již brzy se dozvíte o SIGNAL festivalu více informací! Buďte však již nyní na signálu! Sledujte www.signalfestival.com, Facebook, Twitter nebo G+!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.