Share |

Výstava na obzoru: Alice Neugebauerová

8. února v Chvalském zámu začne výstava Alice Neugebauerové.

Je absolventkou Střední uměleckoprůmyslové školy v Praze. Zde vystudovala u profesora Zdenka Majznera obor propagační grafiky, kterému se věnuje doposud.

Kromě užité grafiky se věnuje volné tvorbě, kreslí a maluje zejména pastelem. Obrazy Alice Neugebauerové jsou symbiózou snu a skutečnosti - realita ale vždy jako by byla obestřena snem. I když její práce působí navenek klidně, jsou při bližším pohledu nabité zvláštním vnitřním napětím. Každý obraz má svůj vlastní příběh, který se odráží do všech ostatních.

Alice Neugebauerová je již třetí v řadě výtvarníků svého rodu. Předci Rudolf Neugebauer a Joseph Neugebauer byli malíři. Joseph Neugebauer byl významným portrétistou Vídeňského dvora a jeho díla jsou zastoupena například ve sbírkách rodu Auerspergů na zámku Žleby.

Účastní se soutěží a výstav doma i v zahraničí, kde byla v oblasti grafiky mimo jiné oceněna mezinárodní porotou OSN v Mexico City. Její práce jsou zastoupeny v domácích i zahraničních sbírkách.

Civilním zaměstnáním je kreativní grafik. Věnuje se grafickým projektům, tvorbě plakátů, úpravě knih a časopisů, drobným ilustracím a počítačové grafice. Žije a pracuje v Praze.

Více na http://www.neugebauerova.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.