Share |

Výstava Lovecraft se zabývá vlivem klíčové osobnosti moderního horroru H. P. Lovecrafta v současném výtvarném umění

foto: pořadatel akce

Život je bolestný a přináší zklamání... /FB EVENT/

Vystavují: Josef Bolf, Jakub Gajdošík, Stanislav Karoli, Eva Maceková, Martin Mulač, Martin Salajka, Richard Stipl, Marek Škubal, František Štorm, Jan Vytiska

Kurátor: Otto M. Urban

25. listopadu – 15. ledna 2017

Výstava Život je bolestný a přináší zklamání: Lovecraft se zabývá vlivem klíčové osobnosti moderního horroru H. P. Lovecrafta v současném výtvarném umění a je prvním pokusem o zmapování této tématiky v českém prostředí. Seriózní a narůstající zájem o jeho tvorbu se projevil i v nedávných publikacích, které se jí věnovaly i v oblasti filmové či literární. 
Málokteré téma tak silně rezonuje s naší současností, která je také protkána strachem a úzkostí. H. P. Lovecraft již dávno není literárními historiky podceňován a přehlížen, jeho dílu je věnována seriózní pozornost. 

Výstava představí tvorbu umělců a umělkyň, kteří se s fenoménem díla H. P. Lovecrafta vyrovnávají různými způsoby a v různých formách, od malby, kresby, přes plastiku, až po instalace a videa. K výstavě bude vydán stejnojmenný katalog, který vedle vystavených děl bude obsahovat i čtyři teoretické texty (Urban, Hříbek, Adamovič, Jiroušek). 

Výstavu doprovodí programy jako například filmová představení, čtení literárních děl či hudební koncerty, komentované prohlídky a v neposlední řadě výpravný katalog.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.