Share |

Vyrobte si náhrdelník v námořnickém stylu!

foto Korallo

 

NÁHRDELNÍK AHOOOJ

K létu neodmyslitelně patří námořnický styl, a protože i nám se líbí, přinášíme vám netradičně tradiční náhrdelník AHOOOJ. Třeba vás na chvíli odnese na širé moře a tak se nedivte, když se přistihnete volat ahoooj.

 

Materiál a pomůcky

3 x 50 cm saténové šňůry v námořnických barvách o tloušťce 2 mm

1 masivní americké zapínání

2 pružinky většího průměru

Cca 10 cm řetízku s většími oky

Korálky v námořnických barvách

Korálky s mořskými motivy (kotva, ryby, mušle, hvězdice)

Ketlovací jehly (velikost a počet dle korálků)

Spojovací kroužky

Kleště (ketlovací, štípací, ploché)

 

Nejdříve si připravte samotný náhrdelník. Všechny tři konce saténové šňůry vložte do větší pružinky a plochými kleštěmi stiskněte po obvodu poslední otočku (zmenšete její obvod), abyste šňůry zafixovali. (obr. 1) Totéž udělejte na druhém konci. K jedné pružince připojte spojovacím kroužkem tyčinku amerického zapínání, ke druhé připojte kruh amerického zapínání a zároveň cca 10 cm řetízku. (obr. 2) Správně jste pochopili, že jsme americké zapínání nepoužili tradičně dozadu, ale využili jsme jeho ozdobného vzhledu a zároveň podobnosti s kormidlem vepředu. (obr. 3)

Nyní si připravte korálky. Ty s dírkou musíte naketlovat. Navlékněte korálek na ketlovací nýt, zkraťte cca na 1 cm od vrcholu korálku, ketlovacími kleštěmi udělejte očko do tvaru P a následně mu zalomte krk. (obr. 4a, 4b) Pokud má korálek velkou dírku a ketlovací nýt vám projde skrz, podložte ji menším korálkem.

Když máte všechny korálky připravené (obr. 5), rozvrhněte si na řetízku dle vaší fantazie, kam je připojíte. (obr. 6) Ty naketlované připojte otevřením očka. Přívěsky připojte k řetízku spojovacím kroužkem a máte hotovo. Takže ahoooj.

Veškerý materiál a pomůcky naleznete v korálkárnách Korallo v Praze a v Brně. www.korallo.cz

Přejeme hezké tvoření.

Připravily: Tereza rriza Lehocká, Nikola Nija Oltová 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.