Share |

Vyrobte si náhrdelník Šamanovy zuby

(5) foto Korallo

 
Ve spolupráci s korálkárnou www.korallo.cz přinášíme další návod - tentokrát na výrobu náhrdelníku nazvaného
 
Šamanovy zuby
Veselý náhrdelník, který rozzáří vaše dekolty, je na léto jako dělaný. Můžete v něm jak tančit za zvuku bubnu u ohně, tak i vyrazit na večírek ve vaší oblíbené metropoli.
Materiál a pomůcky:
9 perleťových zubů (3 růžové, 3 zelené, 3 tyrkysové)
8 plastových disků s pokovem
Lanko
2 podkůvky
Zamačkávací rokajl
Voskovaná šňůra (do barvy zubů)
Kroužky 4 mm
4 pružinky
Karabinka
Kleště ketlovací, ploché, štípací
(obr. 1)
 
Uštípněte si 35 cm lanka a konec ukončete pomocí podkůvky. Ukončení pomocí tohoto komponentu již bylo zmíněno v předchozích projektech, ale pro připomenutí je postup následující: na lanko navlékněte dva zamačkávací rokajly, protáhněte konec podkůvkou zpět do obou zamačkávacích rokajlů. Rokajly dejte, co nejblíže podkůvce a rozmáčkněte pomocí plochých kleští (obr. 2).
 
Navlékáte vždy jeden zub a jeden disk. Konec ukončete stejně, jako jste začínali (obr. 3). Pokud vám konce lanka vyčuhují, schovejte je provlečením do korálků.
 
Nyní si vezměte voskovanou šňůru a naměřte si z ní 6 x 15 cm. Konce šňůry ukončete pružinkami, kdy poslední otočku pružinky jemně promačkejte plochými kleštěmi po obvodu šňůrek tak, aby šňůrky nevyklouzly, ale zároveň jste si pružinku neponičili kleštěmi. Horní poslední otočku pružinky si vyrovnejte pomocí kleští na očko. Jednotlivé části si spojte pomocí kroužku (obr. 4).
 
Náhrdelník je hotov (obr. 5)
 
Pokud si chcete vytvořit náušnice tak můžete použít buď do každého ucha po jednom perleťovém zubu, anebo si ze zbytků voskované šňůry vytvořit jednodušší náušnice s uzlíkem (obr. 6).
 
 
Veškerý materiál a pomůcky naleznete v korálkárnách Korallo v Praze a v Brně. (www.korallo.cz)
Přejeme hezké tvoření.
Připravily: Tereza rriza Lehocká, Nikola Nija Oltová 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.