Share |

Vyhrajte Morfium

Máme pro vás 3 výtisky knihy Morfium od Host Brno. Mladý autor Szczepan Twardoch sbírá na svůj temný román nadšené ohlasy, chystá se i natočení filmu - a tři z vás knihu od nás získají zdarma.
Jak vyhrát:
Zodpovězte správně soutěžní otázku:
 
Ve kterém roce se narodil Szczepan Twardoch?
Odpovědi posílejte na souteze@protisedi.cz  s předmětem SOUTEZ MORFIUM, uveďte své celé jméno a afresu, kam zašleme případnou výhru. Vyhrávají první 3 správné odpovědi, každý z výherců obdrží jeden výtisk knihy Morfium, soutěž končí 10.2. 2017 ve 13 hodin. 
 
 
Titul lze objednat i jako e-knihu zde: Palmknihy 
nebo zde: Kosmas | eReading | Martinus CZ | Wooky | Flexibooks | Google Play | Knihcentrum | Alza
 
ANOTACE:
Bůh? Čest? Vlast? Morfium!
Varšavan Konstantin Willemann, syn německého aristokrata a popolštěné Slezanky, si z vlasteneckých hesel a tradice posvěcené krví vojenských hrdinů nic moc nedělá. Je to cynik, lotr a bonviván. Nevěrný manžel a nezodpovědný otec.
Do válečných bojů v září roku 1939 se Konstantin zapojuje jen neochotně, ale po porážce Polska se stává členem tajné polské organizace. Nechce však být Polákem ani Němcem. Touží pouze po další lahvičce morfia a po tom, aby se mohl vrátit ke svému zhýralému životu plnému luxusu, krásných žen, drog a alkoholu.
Szczepan Twardoch dokázal něco, co se v polské próze vidí jen zřídka — stvořil antihrdinu, kterého si zamilujete. Příběh slabého, rozervaného člověka zapleteného do světových dějin ztvárnil tak, jak to umějí jenom ti nejlepší literáti — Witkiewicz, Gombrowicz či Littell. Bláznivý, ďábelský a troufalý román.
-----
Autor mistrovsky využívá postupy moderní prózy… Román nevídaně umným a vtipným způsobem zpochybňuje stereotypy polské i německé kultury. - Frankfurter Allgemeine Zeitung
Není pochyb o tom, že Twardoch je obdařen takovým tvůrčím potenciálem, o jakém si jeho vrstevníci můžou nechat jen zdát. - Gazeta Wyborcza
Tento román nás uhrane plasticky zobrazenou každodenností, hrdinou, který je sice mizera, ale i tak mu začnete říkat Kostíku, rytmem jazyka, úžasnými dialogy i tím, kolik pozornosti je věnováno detailům. - Polityka
Více o knize
-
Výherce budeme kontaktovat e-mailem.
 
Zasláním e-mailu potvrzujete následující:
Uděluji v souladu se zákonem č. 101/2000 SB., o ochraně osobních údajů (dále jen "Zákon o ochraně osobních údajů") souhlas se zpracováním mou osobou zde poskytnutých osobních údajů firmě PROTIŠEDI s.r.o. jakožto správci, za účelem zařazení do databáze správce a dalšího zpracování dat ukládáním na nosiče informací a vyhodnocováním souboru údajů na dobu 10 let od udělení souhlasu. Souhlasím se zasíláním e-mailového zpravodaje Protišedi. Beru na vědomí, že mám právo přístupu k osobním údajům a další práva v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů. Souhlas se zpracováním osobních údajů uděluji dobrovolně a mohu jej kdykoli bezplatně na adrese správce odvolat.

Soutěž byla zařazena do největšího českého katalogu soutěží o ceny České-soutěže.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.