Share |

Vyhrajte lístky na premiéru Vlka z Královských Vinohrad

Film Vlk z Královských Vinohrad míří do kin a my pro vás máme soutěž. Artcam vám věnuje dva balíčky:
1) 2 vstupenky na slavnostní premiéru Vlka z Královských Vinohrad v kině Lucerna ve středu 14.9. od 19:45, a k tomu kniha Nepodávej ruku číšníkovi
2) 2 vstupenky na slavnostní premiéru, a k tomu AUDIOkniha Nepodávej ruku číšníkovi (namluvil Karel Roden).
Jak je vyhrát? Buďte první a nebo druhým autorem správné odpovědi na soutěžní otázku. Výherci obdrží na premiéře i knihu, respektive audioknihu.
 
Soutěžní otázka: Jaké ocenění získal Vlk z Královských Vinohrad v hlavní soutěži 51. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary?
 
Odpovědi posílejte na souteze@protisedi.cz  s předmětem SOUTEZ VLK, uveďte své celé jméno a adresu. Soutěž končí 11.9.2016 ve 13 hodin.
 

VLK Z KRÁLOVSKÝCH VINOHRAD
Scénář a režie Jan Němec
Pomocný režisér Tomáš Klein
Kamera Jiří Maxa
Střih Josef Krajbich
Zvuk Dominik Dolejší
Rok výroby 2016
Hrají Jiří Mádl, Karel Roden, Martin Pechlát, Tatiana Pauhofová, Gabriela Míčová, Markéta Janoušková, Jiří Menzel, Jiří Bartoška
Koprodukce MasterFilm, Česká televize, BocaLupo Films (FR), Media Film (SK)
Za podpory Státní fond kinematografie, Audiovizuální fond SK, UPP
Stopáž 68 min.
Formát DCP
Země ČR, Slovensko, Francie
Premiéra 15. 9. 2016 
Autobiografický film legendárního režiséra Jana Němce volně vychází z autorovy publikace Nepodávej ruku číšníkovi a pozoruje jeho životní příběhy od šedesátých let do současnosti.
Film má v názvu Vlka, tvora divokého, lstivého, neovladatelného. Vlk v rouše beránčím a naopak. Uvidíte místa činu, autentický dialog, autorský komentář, archivy pravé i falzifikáty. To, co bude ve filmu, se skutečně stalo a John Jan to skutečně prožil. I když, pravda, občas to trochu nafouknul.” (Jan Němec)
Hlavní roli mladého režiséra si zahrál Jiří Mádl, alter ego vypravěče si zahrál Karel Roden.
Jan Němec (12. července 1936 -  18. března 2016) se dokončení filmu bohužel nedožil. Po několika letech příprav Němec zahájil natáčení s Jiřím Mádlem na filmovém festivalu v Cannes v létě 2015, kde zaznamenali osudový rok 1968. Právě události roku 1968, jak je Němec prožil na festivalu v Cannes, jsou ústředním bodem vyprávění filmu Vlk z Královských Vinohrad. Tři zástupci české nové vlny včetně Němce měli tehdy šanci získat Zlatou palmu. Levicoví francouzští filmaři v čele s Jean-Lucem Godardem, François Truffautem a Louisem Mallem ale pod vlivem revolučních studentských bouří festivalovou soutěž předčasně ukončili. Osudovou ránou Němcovy slibné mezinárodní kariéry byl příjezd ruských tanků do Prahy.  
„Kromě Cannes se film se natáčel v Praze, v New Yorku, v Californii, i na festivalu v Karlových Varech, kam se ve vzpomínce na Jana Němce symbolicky film vrací.“ říká producent filmu Tomáš Michálek. 
Dokončovacích prací se ujal pomocný režisér Tomáš Klein spolu s dramaturgem a kreativním producentem Jakubem Felcmanem a střihačem Josefem Krajbichem, s nimiž Němec pracoval na hrubém střihu. Kameramanem snímku byl Němcův dlouholetý spolupracovník Jiří Maxa. Dokončení filmu probíhalo za pomoci Němcovy manželky - Ivy Ruszelákové. “Jan Němec přizpůsoboval kinematografii těm prostředkům, které pro něj byly dosažitelné, nikoliv naopak - žádný železný scénář, žádné ustálené vyprávěcí normy. Proces vzniku filmu byl živý a neustále se proměňující proud. Všehno podřízené hlavní myšlence, netvořil žádné obskurní filmy pro úzkou skupinu diváků. Tvořil filmy pro všechny, ale tak aby nehypnotizoval, aby budil, provokoval, vzrušoval, rozrušoval.”, uvedl Jakub Felcman.
Film vznikl v produkční společnosti MasterFilm v koprodukci s Českou televizí, postprodukční společností UPP, francouzskou společností BocaLupo Films a slovenskou Media Film, za podpory Státního fondu kinematografie a Audiovizuálního fondu Slovenské republiky.
Film vznikl podle knihy Nepodávej ruku číšníkovi, kterou v roce 2011 vydalo nakladatelství TORST. V roce 2013 vyšla u Supraphonu také stejnojmenná audiokniha, která obsahuje osm stěžejních příběhů z několika důležitých etap Němcova života. Příběhy načetl Karel Roden v režii autora, který je také duchovním otcem doprovodné písně, zpívané a hrané v této audioknize Oskarem Petrem. 
 
 

 

Zasláním e-mailu potvrzujete následující:
Uděluji v souladu se zákonem č. 101/2000 SB., o ochraně osobních údajů (dále jen "Zákon o ochraně osobních údajů") souhlas se zpracováním mou osobou zde poskytnutých osobních údajů firmě PROTIŠEDI s.r.o. jakožto správci, za účelem zařazení do databáze správce a dalšího zpracování dat ukládáním na nosiče informací a vyhodnocováním souboru údajů na dobu 10 let od udělení souhlasu. Souhlasím se zasíláním e-mailového zpravodaje Protišedi. Beru na vědomí, že mám právo přístupu k osobním údajům a další práva v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů. Souhlas se zpracováním osobních údajů uděluji dobrovolně a mohu jej kdykoli bezplatně na adrese správce odvolat.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.