Share |

Vyhrajte DVD Malý pán

Vydejte se s Malým Pánem, okouzlující pohádkovou postavou spisovatelky Lenky Uhlířové, do pozoruhodného dobrodružství za Dutou hlavou, do Plujícího města nebo do nebezpečného Lesa stínů. Celovečerní film, který dětem i rodičům všech věkových kategorií připomíná loutkářské řemeslo, měl premiéru loni v létě a teď vyšel také na DVD. K dostání je zatím na eShopu České televize za 229 Kč. V nejbližších dnech bude možné jej sehnat také v maloobchodě. 
 
V hlavních rolích uslyšíme přední domácí herce Sašu Rašilova, Vandu Hybnerovou, Kláru Sedláčkovou, Valérii Zawadskou, Tatianu Vilhelmovou, Miroslava Krobota, Pavla Lišku a další. 
 
„Malý Pán si žije spokojeně ve svém malém světě, a když má dost nudlí, nikam se zvlášť nežene. Jenže má sen, a se sny bývají jak známo jen samé potíže — nenechají člověka (ani malého) v klidu. Ani Malému Pánovi se to nevyhne, a tak jednoho dne po probuzení překvapeně zjistí, že mu něco schází. A přestože nerad opouští svůj útulný domov, vydá se na cestu, aby tomu přišel na kloub. Kdo ví, co na konci své velké cesty najde?“
 
Kniha s názvem Velká cesta Malého pána, podle které vznikl film producenta Bednafilms -  Jakuba Červenky, je jednou z nejzajímavějších nových pohádek. Dokládá to například ocenění Nejkrásnější kniha LIBRI OLOMOUC 2008, Cena ředitele Výstaviště Flora Olomouc, White Raven Internationale Jugendbibliothek Mnichov 2010 nebo nominace Magnesia Litera 2009 v kategorii Objev roku.
 
Film je zajímavý výtvarnou stránkou, kterou stvořil mladý výtvarník František Antonín Skála, syn slavného sochaře Františka Skály. Jeho loutky rozhýbal známý soubor Buchty a loutky, který za uplynulých dvacet let existence rozvířil vody českého loutkového divadla. 
 
„Příběh Velké cesty Malého Pána je postaven na jednom z nejdůležitějších principů našich životů a tou je potřeba nebýt sám, mít se o koho opřít, když nám je smutno nebo když se chceme podělit o radost. Tento hodnotový faktor přátelství se v dnešní době vytrácí a pohádka o Malém Pánovi dětem ukáže, že v životě jsou důležitější věcí než majetek a peníze,“ uzavírá producent Jakub Červenka.
 
Malý Pán byl oceněn na mezinárodních festivalech a získal cenu Trilobit 2016 v sekci Film s dětskou či rodinnou tématikou. 
 
Film Malý Pán právě vychází na DVD a je k dostání v edici České televize a u všech dobrých prodejců za 229 Kč s DPH. 
Novinky, informace o tvůrcích a další detaily o filmu najdete na www.malypan.cz a www.bednafilms.cz
 
Soutěžní otázka:
 
Kdo složil hudbu k filmu Malý pán?
 
-
Odpovědi posílejte na souteze@protisedi.cz  s předmětem SOUTEZ MALY PAN, uveďte své celé jméno a adresu, soutěž končí 16.3. 2016 v 19 hodin. Vyhrává první správná odpověď.
Zasláním e-mailu potvrzujete následující:
Uděluji v souladu se zákonem č. 101/2000 SB., o ochraně osobních údajů (dále jen "Zákon o ochraně osobních údajů") souhlas se zpracováním mou osobou zde poskytnutých osobních údajů firmě PROTIŠEDI s.r.o. jakožto správci, za účelem zařazení do databáze správce a dalšího zpracování dat ukládáním na nosiče informací a vyhodnocováním souboru údajů na dobu 10 let od udělení souhlasu. Souhlasím se zasíláním e-mailového zpravodaje Protišedi. Beru na vědomí, že mám právo přístupu k osobním údajům a další práva v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů. Souhlas se zpracováním osobních údajů uděluji dobrovolně a mohu jej kdykoli bezplatně na adrese správce odvolat.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.