Share |

Vydavatelé se vrací k vinylovým deskám. Nejen pro DJe.

foto Universal

 

V době, kdy téměř jakýkoliv nosič pro řadu lidí poněkud ztrácí své opodstatnění, nastává i v Čechách comeback vinylových edicí.

“Ano, celosvětově vzrůstající zájem o tradiční analogový zvuk, fanouškovské nadšení pro tradici a atmosféru černých placek i designových obalů dorazil i k nám a my jej akceptujeme jako výzvu přinášet lidem, kteří mají k hudbě opravdový vztah, takováto potěšení“, říká umělecký ředitel Universal Music Marcel Vyšín ve chvíli vydáni vinylové edice famózniho cashovskeho alba Víc nehledám od nestora české countrypopové scény Pavla Bobka.

 

Současně příslíbil vydání dalších vinylových počinů ještě během jara.“Tím dalším v řadě by mělo být po 4 letech nové album Roberta Křesťana & Druhé Trávy,

které právě vzniká v Nashvillu a následně i netrpělivě očekávaný nový titul kapely Čechomor, která přizvala k jeho realizaci mimo jiné i kytaristu a producenta Gerryho Leonarda a pokusí se navázat na dnes již legendární multiplatinové album Proměny..“ dodává Vyšín.

Na vinyly sázejí i další vydavatelé. Již před několika měsíci začala firma Sony Music dovážet vybrané tituly i ve vinylové podobě a i přes to, že dnes celosvětově prodeje hudby kelsají, slaví vinylové edice úspěch.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.