Share |

Vizionář elektronické hudby Rone vystoupí na Flédě

foto: pořadatel akce

Headlinerem říjnových Echoes bude výjimečný producent elektronické hudby Rone. Klíčová postava francouzské scény vystoupí 20. října exkluzivně v Brně, na jediném koncertě v ČR. Samouk překypující tvořivostí a nadšením pro hledání harmonie mezi hudbou a jejím vizuálním ztvárněním představí živou show k novému albu Mirapolis. Vstupenky v prodeji od 10. srpna na smsticket.cz a v Indies.
 
Během posledních let vytvořil vizionář Rone osobitý zvukový vesmír vycházející z mnoha různých inspirací od rockové hudby přes japonskou kulturu manga, klasickou hudbu, skladby Jeana-Michela Jarré až po experimentální anglickou hudbu Warp Label, Aphex Twin, Board of Canada a detroitské techno Laurenta Garniera a Jeffa Millse. Jako bývalý student filmové školy tvoří v těsném spojení s vizuální kulturou a spolupracuje s mnoha osobnostmi filmového a výtvarného světa. Jeho barevné a širokoúhlé beaty s nostalgickými melodiemi doplňuje uhrančivá vizualita videoklipů. Nejslavnější z nich Bye Bye Macadam má na youtube více než 21 miliónů zhlédnutí.
 
Albem Mirapolis Rone otevírá novou kapitolu své tvorby ve spolupráci s vynikajícím francouzským režisérem a scénaristou Michelem Gondrym (Věčný svit neposkvrněné mysli, Nauka o snech, Prosím přetočte), který je autorem grafického návrhu přebalu desky. Umístil na něj černobílý Roneho portrét na pozadí mrakodrapů a futuristických staveb připomínají neofuturistické projekty architektonické skupiny Archigram ze 60. let 20. století a stavby z románu The Outer Zone francouzského spisovatele science-fiction Alaina Damasii. Album vyjde v říjnu 2017.  
 
SUPPORT:
BRATŘI/ JPJ/ FLY/ RIVENDEL
 
ECHOES FESTIVAL
Festival elektronické hudby, který pravidelně pořádá klub Fléda, představuje nejaktuálnější zahraniční projekty a nadějné české talenty světové elektronické scény. Dramaturgie akce dává prostor audiovizuálním performancím a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby.

ECHOES: RONE LIVE (FR): MIRAPOLIS TOUR, 20. října 2017, 20:00
/FB EVENT/
Předprodej: 300 Kč (+ poplatky sítě) / 350 Kč na místě

  • HOSTEL ELEVEN, Dominikánská 11, (denně 8-22h, bez poplatků)

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.