Share |

Víte, jak se vyrábějí vaše boty?

Kampaň Change your shoes vznikla v rámci Evropského roku pro rozvoj pod patronátem 15 evropských a 3 asijských neziskových organizací a byla spuštěna zkraje letošního podzimu. Autorem vizuálů i kampaňových videí je pražské Studio Družina.
 
Cílem kampaně je upozornit na odvrácenou stranu světové produkce bot a informovat evropskou veřejnost o pozadí toho, jak se vyrábí módní obuv.
V rámci kampaně byla spuštěna i speciální mobilní aplikace, která počítá kroky a symbolizuje pochod na Brusel, kde bude následně probíhat lobbování za přísnější regulaci globálních obuvnických značek a lepší podmínky pracovníků v továrnách a koželužnách.

Kampaň vznikla v rámci Evropského roku pro rozvoj pod záštitou partnerů iniciativy Clean Clothes Campaign, českou partnerskou organizací je brněnská NaZemi.

Autorem kampaňových vizuálů je vršovické kreativní studio Družina. V rámci kampaně vznikla také dvě videa, která na Facebooku a dalších sociálních sítích shlédlo už přes 8 milionů lidí. Druhé video, ve kterém hraje Anna Polívková, se stalo internetovým sdílecím hitem, minulý týden ho pověsila španělská obr platforma La Bioguía a do dvou dnů se stalo vůbec nejsledovanějším videem na celé stránce.
Českou Facebookovou stránku kampaně najdete tady, více o jejích cílech a zaměření zde.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.