Share |

Vinyla má nominace

Vinyla 2016

Z hlasování poroty hudebních publicistů vzešly čtyři alba, tři objevy a stejný počet počinů. Nominace v jednotlivých kategoriích jsou rozkročeny od posthardcoeru k temnému ambientu nebo klubovému písničkářství. Nominace ale také reflektují výjimečný charitativní projekt nebo reedici důležité nahrávky české hudební historie.
NOMINACE 2017
 
DESKA ROKU
Kalle – Saffron Hills
Pacino – Půl litru země
Enchanted Lands – Feed Goals
Wild Tides – Sbohem a šáteček
 
OBJEV ROKU
Lavra
Enchanted Lands
Sýček
 
POČIN ROKU
Aktivity Genot centre
Superhrdinky
Reedice alba Máma Bubo – Planeta Haj

 
Rovnost hlasů v kategorii Deska roku poslala do nominací čtyři nahrávky. Soft-rockoví Kalle, kteří se již v nominacích Vinyly v minulosti objevili, zaujali letos kritiku svým druhým albem Saffron Hills. Poměrně etablovaní na domácí scéně jsou i Wild Tides – jejich letošní deska Sbohem a šáteček skládá poklonu domácím písňovým autorům. Méně známými jsou pak v nominacích posthardcoreoví Pacino (album Půl litru země) a ambientní Enchanted Lands (album Feed Goals).
Enchanted Lands, projekt pražské producentky Barbory Polcerové, zaujal porotu natolik, že se zároveň objevuje i v kategorii Objev roku. Trojici „objevů“ pak doplňují noise-ambientí Lavra a kvarteto Sýček pohybující se od psychedelického roku až k indie a dreampopu.
Do kategorie Počin roku byly nominovány aktivity pražského kazetového labelu Genot centre, reedice alba Planeta haj skupiny Máma bubo a charitativní vinylová kompilace Superhrdinky.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.