Share |

Víme první: Do Rock Café na Národce se vrací život

Diskontmusik v Rock Café / foto Lukáš Kadeřábek

AKTUALIZOVÁNO: Přečtěte si rozhovor uvnitř.
Po téměř dvou  letech se do legendárního klubu na Národní třídě vrátí káva i valící se kameny. Provozovatelé bouchají sekt.

Klub zařízly v dubnu 2009 stížnosti naštvaných sousedů, kterým decibely z koncertů večer co večer roztancovávaly nádobí v kredenci. Předchozí vedení Prahy 1 slibovalo uvést klub do vyhovujícího stavu do září předminulého roku.

Majitelé rockáče ale bezmocně sledovali, jak se termín několikrát posunul. Začali trpět stihomamem, že jim to radnice dělá schválně a chce jim živnost v lukrativních prostorách zrušit. Kvůli uzavření klubu museli provozovatelé několikrát zrušit naplánované koncerty a přišli tak o spoustu peněz.
Situace je o to pikantnější, že klub už byl v minulosti jednou odhlučněn.  Bohužel to někdo zfušoval a hlučnost se ještě zvýšila. Tato legrace stála 5 000 000 korun.

Kocourkov ale pokračuje. Odstranění hlučného odhlučnění stálo 2 000 000 korun, dalších 20 000 000 bylo investováno do nových protidecibelových zábran (snížení stropu, obložení sloupů...). Novému vedení Prahy 1 se to ale zdá příliš drahé.

Úřady v současnosti testují akustiku. Pokud vše půjde dobře, bude RC naostro otevřené v březnu. Po úřední kontrole provozovatel klubu Michael Pánek věří, že na 90% dostane klub povolení na provoz na další rok.

 

Na konkrétní údaje jsme se zeptali přímo Michaela Pánka.

Jaká je situace práve teď?

Dnes proběhla závěrečná kontrolní prohlídka stavby, která by měla spustit zkušební provoz sálu. Na základě této prohlídky, kterou provedl stavební úřad Prahy 1, doufáme, že bude povolen zkušební provoz klubu.

V tuhle chvíli u vás jsou akustické koncerty, jak to bude dál?
Těšíme se, že se budeme moci vrátit ke klasické rockové hudbě.

Kdy by tedy mohly být první rockové koncerty?
To neumím říci, ale plánujeme slavnostní otevření na 15. dubna. To jso přesně dva roky od uzavření klubu. Ale doufáme, že se bude hrát i před tímto datem. Do té doby se budou konat akustické koncerty a divadelní představení.

Je už znám program slavnostního večera?
Ještě ne, budeme to teprve připravovat, během 14 dnů ho dáme do kupy.

Causu pro vás budeme dále sledovat.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.