Share |

Videomapping pořád frčí, tentokrát na ČVUT

foto: pořadatel akce

Nejnovější budova Českého vysokého učení technického v Praze, která byla otevřena dne 2. května 2017, se představí jako prostor pro uměleckou světelnou produkci. Ta představí dějiny ČVUT od jeho založení až do současnosti, připomene úspěchy jednotlivců i spolupracujících týmů a nastíní možnou budoucnost technických oborů, které vždy odrážely potenciál pokroku a rozvoje společnosti.

Na videomappingu se autorsky podílela skupina BLACK/DIVISION, která již audiovizuálně oživila například Dům u Zvonu a podílela se na soutěži Největší Čech. O scénář a režii se postarala Viktorie Čermáková, herečka a divadelní režisérka, působící v současné době převážně např. v Meet Factory, Švandově divadle nebo na Nové scéně. Originální hudební doprovodnou show složil Ondřej Mikula, který na české scéně elektronické hudby působí pod pseudonymem AidKid. Většina autorů absolvovala ČVUT. 

Nové prostory, které ČVUT rekonstrukcí a dostavbou získalo, jsou využity jako sídlo vysokoškolského ústavu ČVUT sdružujícího excelentní vědu napříč informatickými obory – Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky. Kromě něho budova slouží jako sídlo Rektorátu, několika kateder Fakulty elektrotechnické a části Výpočetního a informačního centra ČVUT. Nová dominanta Vítězného náměstí vznikla revitalizací bývalé Technické menzy a dostavbou nové budovy.

Zajímavým architektonickým prvkem je použití průsvitné membránové folie ETFE (ethylen-tetrafluorethylen), kotvené k samostatné ocelové konstrukci, která je použita na objektu novostavby v úrovni pátého až devátého poschodí. Meziprostor zdvojené fasády spolu s vnitřní skleněnou fasádou blokového typu slouží jako sluneční kolektor. Větrání meziprostoru zdvojené fasády je řízeno systémem měření a regulace, vzduch je rekuperován, čímž bude dosaženo energetických úspor. 

Videomapping na budovu ČVUT – CIIRC začíná od 20.00 hodin a opakuje se ve 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30, 23.00 a 23.30 hodin. Projekce bude promítána na budovu „A“ z Vítězného náměstí.

VIDEOMAPPING NA BUDOVU ČVUT – CIIRC
7. září 2017, od 20.00 hodin
Jugoslávských partyzánů 1580/3, Praha 6 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.