Share |

Viděli jste v metru mrtvou holku?

foto: Johan Orlitz

Je večer a vy se, obtěžkáni nákupem, plahočíte metrem domů. Projíždíte kolem jednoho z nástupišť a oknem zahlédnete kaluž krve a v ní docela mrtvou holku. Podíváte se kousek doleva a tam pobíhá nahatý čert. Že nevěříte vlastním očím? Věřte.

Nemusíte se bát žádných hromadných orgií, protože jde o natáčení nezávislého filmu. Absolvující studenti z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se rozhodli vyrazit do pražského metra, aby tu natočili expresivní snímek o ignorantství a nezájmu lidí.

„Viděl sem, jak se lidé chovali, když v Číně přejelo auto dvouletou holčičku. Sice jsme chtěli točit fiktivní dokument o pekle, čertu a boji dobra se zlem, nakonec se ale ze všeho stal diktivní fokument, který reflektuje ignoraci lidí nad mnohými situacemi, které se jich netýkají. Nevědí, co za tím je, nechtějí se zaplést. Zůstane pouze letmý pohled a morální pohnutky zanechají prostřednictvím svého obličeje pouze na okolních kolemjdoucích. Netočíme klasický film. Jde o montáž atmosferických obrazů, které vyvolávají kýžený dojem. Jestli to výjde, uvidim ve střižně, až to budu lepit," říká jeden s autorů vystupující pod jménem Ejznštejn.
Jakmile bude snímek k mání coby video, dáme vám vědět!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.