Share |

Vernisáž Pod čarou už tento pátek!

V pořadí již šestý ročník unikátní kulturní akce POD ČAROU proběhne 14. ledna v Trafo Aréně

Tento pátek 14. ledna proběhne v Trafo Aréně Praze Vysočanech v pořadí již šestý ročník unikátní kulturní akce Pod čarou.

Jde o každoroční výstavou studentů nepřijatých na vysoké umělecké školy a hlásících se znovu.

Celý projekt vznikl za účelem jejich podpory. V zastoupení těchto škol:

  • Akademie výtvarných umění v Praze
  • Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze
  • Akademie múzických umění v Praze
  • Fakulta výtvarných umění v Brně
  • Ústav umění a designu při Západočeské univerzitě v Plzni
  • Fakulta umění a designu v Ústi nad Labem
  • Institut tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě
  • a další ...

Projekt POD ČAROU má za úkol motivovat nepřijaté uchazeče o místa na vysokých uměleckých školách. Účastníci projektu, kteří v minulém roce neprošli v závěrečném kole přijímacího řízení a hlásí se znovu, mají možnost se tímto veřejně prezentovat ještě před samotným přijímacím řízením.

Lidé, kteří za tímto projektem stojí a pomáhají jeho vzniku, se nestaví do role kurátora a nechtějí umělce jakkoli limitovat, nechávají jim volné pole působnosti v jejich vyjádření, je na samotných divácích – návštěvnících – profesorech, jaký názor a postoj k dílům zaujmou. Rádi umělce podpoříme a poskytneme jim dostatečné zázemí.
Projekt je otevřen všem uměleckým směrům. Vystavovaným pracím se meze nekladou, naleznete zde sochy, malby, kresby a grafiky, architektonické návrhy, konceptuální tvorbu, nová média, typografie a písmo, fotografie, sklo, keramiky, design výrobků, design oděvu a obuvi, ale i film, tanec či divadelní performance atd . Výstava se koná vždy v termínu před přijímacím řízením.

Samotná výstava a její vernisáž bývá obohacena hudební doprovodný program, zpravidla tvořen úspěšnými mladými lidmi, kteří vynikají ve svém oboru, např. studenti hudebních oborů mající vlastní a zaběhnuté a známé kapely, či lidé věnující se DJingu.

Pro jednotlivé ročníky se organizátoři snaží využívat různých výstavních prostorů a rádi by udrželi tradici „každý rok na jiném místě“.

Letošní vernisáž:

Místo konání – Trafačka Aréna, Kurta Konráda 1, Praha 9

Start : 19h

Vystoupí: 4 Signs, Bonus &  Plugnplay, Marimba – bubenická industry show. 

DJs:   1a2v1, Shuffle &Revival

Bar, vstup zdarma

Vystavující : kolem 35 lidí

V průběhu týdne vám na Protišedi přineseme rozhovor s Lenkou Šindelářovou a Terezií Honsovou, organizátorkami akce, a dozvíte se něco víc o historii celého projektu a také o tom jak "snadno" se kulturní akce obdobného ražení u nás organizují.

http://www.podcarou.com/

http://www.trafacka.net/cs/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.